Beboere tager ordet i debat om bander

  14. juni 2017 Vollsmose Avisen

  Vi skal anmelde ulovligheder, tale med de unge, være gode rollemodeller og blande os i debatten – sådan lyder nogle af opfordringerne fra tre beboere fra Vollsmose, der deltog i borgermødet om bander på rådhuset i maj.


  Thomas Skov Jensen, Lærkeparken:
  ’Banderne er en fælles udfordring’

  Vi må som beboere være parat til at bidrage med hjælp og løsninger til at klare den opgave, det er at få stoppet banderne og den kriminalitet, de fører med sig.

  Politiet, kommunen og SSP gør allerede en stor indsats for at få løst bandeproblemerne, og vi må gøre, hvad vi kan for at støtte dem i den opgave. Det gør vi blandt andet ved at anmelde kriminalitet eller anden mistænksom opførsel. Jeg ved, at politiet sætter meget stor pris på vores oplysninger, og det er en vigtig hjælp til deres efterforskningsarbejde. Hvis man er nervøs for at samarbejde med politiet af forskellige årsager, så er det muligt at videregive oplysninger til dem anonymt via deres hjemmeside.

  Udover at reagere på kriminelle handlinger og elementer så mener jeg, at den klart vigtigste opgave er at handle forebyggende og få stoppet tilgangen til banderne. Det er her, at vi som beboere og civilsamfund har den største mulighed for at gøre en forskel. Vi bliver nødt til at fortælle og vise dem, at det ikke er sejt at begå kriminalitet. Kender du nogen, der er på vej ud i noget, de ikke burde, så handl på det. Snak med nogen om det. Der er hjælp at hente, også før det er for sent.


  Ayah Amal, Bøgeparken:
  ’Beboerne bør være drivkraft’

  Jeg bruger en del tid på at tale med de børn og unge, jeg møder. Det er både lærerigt og interessant at høre tingene fra deres perspektiv. En ting, som ofte går igen, er, at de egentlig bare gerne vil spille fodbold, men at der ofte er afbrændte knallerter på banen. Og så laver de ballade i stedet. Jeg tror, at man er nødt til at imødekomme de behov, der er. Et behov for aktiviteter målrettet drenge og gode mandlige rollemodeller, som ikke går hjem klokken 16 eller holder fri i weekenden. Nogle drenge herude kører vildt på knallert og scooter. Dét er ingen hemmelighed. Måske skulle man arrangere et værksted, så de kan skrue, bygge og gøre ved? Måske skulle man spørge de unge, der formålsløst hænger ud: Hvad drømmer I om? Hvordan tænker I, at man kan løse tingene? Her tænker jeg ikke på banderne alene, men på de unge mennesker som potentielt er næste generations bander. Lad os finde løsninger, hvor de mennesker, der har det helt tæt på bliver involveret.

  Beboerne bør være drivkraften i løsningen på problemerne. Vi bor her stadig, når kommunen lukker klokken 17, og politiet kører igen. Vi vil gerne høres, tages med i beslutninger og planlægning. For det er vores område og vores liv, som påvirkes.


  Abdi Raqiib, Egeparken:
  ’Tag ansvar for dit område’

  Vi skal fokusere på at forebygge problemerne. Hvordan gør vi så det? For mig er svaret meget enkelt: Ved at bruge de fornuftige og de velfungerende, som bor i området. Dem har vi faktisk mange af. Der er ingen tvivl om, at myndighederne skal være en stor del af opgaven med at løse Vollsmoses problemer, men vi skal have nogle rollemodeller, der kommer herfra, kender området og kender de mennesker, det handler om. Nogen, der laver aktiviteter for børnene og guider dem på rette vej. Det gavner de unge, at os, der kommer herfra og ikke er kriminelle, er synlige i området. Vi skal vise, at man godt kan komme fra Vollsmose og læse på universitetet.

  Vi skal som beboere tage ansvar for problemerne. Selvom det ikke er din søn eller datter, det handler om, så er det trods alt stadig dit boligområde. Derfor er det trist, at når der bliver holdt møder om Vollsmose, så er der meget få beboere, der deltager. Så ender det med, at det er mennesker udefra, der tager beslutningerne for os. Vi går og er sure over, at medierne skriver dårligt om Vollsmose, men hvad har du selv gjort for dit område? Det spørgsmål burde alle os, der bor i Vollsmose, stille sig selv. Derfor er jeg i gang med at arrangere et møde, der handler om, hvordan vi forbedrer vores område. Jeg håber, at vi vil møde talstærkt op.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv