Tivoli kommer først til Vollsmose i september

  14. juni 2017 Vollsmose Avisen

  Når ramadanen slutter, og lille eid tager over, bliver det i år uden stort tivoli og festivitas. Vi kan ikke skaffe de fede forlystelser, forklarer arrangøren, der dog har sikret, at der kommer tivoli til Vollsmose til store eid i september.

  Tekst: Signe Lene Christiansen

  Beboere i Vollsmose må vente nogle måneder endnu med en tur i Ali Babas flyvende tæppe. For når faste-måneden ramadan slutter senere i juni, og festlighederne efterfølgende går i gang med Eid al-Fitr, så bliver det uden tivoli og fest ved Vollsmose Torv.

  - Vi kan ikke skaffe de store og populære forlystelser som radiobiler og det flyvende tæppe, som vi plejer, fordi de er udlejet til andre steder. Derfor holder vi ikke noget arrangement i juni, men først til næste eid-fest i september, forklarer Monzer Dodar, der har været med til at arrangere tivoliet til eid i flere år.

  - Når vi ikke kan skaffe ordentlige forlystelser, så vil vi hellere lade være mere med at stable noget halvt på benene og nøjes med halvdårlige forlystelser. Derfor venter vi, fortsætter Monzer Dodar og siger, at forlystelserne til tivoliet til Eid al-Adha i september allerede er booket, og arrangementet bliver, som det plejer.

  Allerede lejet ud
  Hos Herning Tivolipark, der har leveret forlystelser til Vollsmose gennem flere år, forklarer medejer Jan Andersen, at forlystelserne i år er lejet ud, når ramadanen slutter.

  - Det er et simpelthen et spørgsmål om timing. Vi er bundet af en kontrakt med Salten Marked, hvor vi er kommet i 30 år, i den uge, siger han.

  -En tivoli-kalender kører meget fast i ugenumre, men ramadanen og eid rykker sig jo fra år til år, og derfor kan tivoliet af gode grunde ikke bookes forud, fortæller Jan Andersen, der bekræfter, at tivoliet kommer til bydelen til store eid i sensommeren ligesom sidste år. 

  Ingen alternativer
  Hos Dan Mark Ejendomme A/S, der ejer Vollsmose Torv, forklarer centerchef Søren Dollerup, at der ikke er festlige alternativer til lille eid i støbeskeen.

  - Hvis der er nogen, der tager initiativ til et eid-arrangement, så bakker vi gerne op. Men vores erfaring er, at engagementet og deltagelsen er større, når initiativet kommer fra beboerne selv, siger han.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv