Unge sætter gang i sommerferien

  28. juni 2017 Vollsmose Avisen

  Flere lokale unge arrangerer aktiviteter for Vollsmoses børn og unge i løbet af sommerferien.

  Tekst: Signe Lene Christiansen

  Rundbold, boksetræning og skakturnering. Det er nogle af de aktiviteter, som Vollsmoses børn og unge kan få den lange sommerferie til at gå med. Bag flere af aktiviteterne i Vollsmose står områdets unge beboere.

  Khan Hung Le fra Abildgårdskolen vender i august tilbage med en skakturnering, Eric Bodjo og Projekt Zlatan spiller både FIFA og streetfodbold i løbet af juli, og Ali Al Tamimi fra Vollsmose Boxing byder på boksetræning for børn og unge mellem otte og 14 år.

  Hygge med bokser
  Den lokale landsholdsbokser, der ellers har brugt sommeren hos familie i Irak de sidste par år, skal selv tilbringe sommeren i Vollsmose med at træne op til europamesterskaberne.

  - Jeg laver åben boksetræning for de unges skyld. Sommerferien er lang, og det er vigtigt, at der er aktiviteter for de unge, så de ikke bare går rundt. Nu hvor jeg selv skal være hjemme, så har jeg tid til at arrangere det, så det gør jeg med glæde, fortæller Ali Al Tamimi, der endnu ikke har fastlagt træningsplanen.

  - Vi skal både være inde og ude. De vil få et indblik i boksning og den daglige træning, men primært skal det være hyggeligt, fortsætter han.

  Vil skabe fællesskab
  Abdi Raqiib er en anden af Vollsmoses unge, der har taget initiativ til spil og leg for de yngste beboere. I begyndelsen af juli vil han sammen med en gruppe andre unge byde på alt fra sækkevæddeløb til rundbold fra morgen til aften.

  - Jeg har længe haft en idé om at arrangere aktiviteter for børn og unge. Jeg gør det for at få andre unge herude til at tage ansvar og engagere sig i fællesskabet. Men også for at give de små et fællesskab at deltage i og nogle fornuftige unge at se op til, forklarer Abdi Raqiib, der sammen med andre lokale unge har startet gruppen ’We enjoy - vi nyder fællesskabet i Vollsmose’.

  - Vi nyder faktisk fællesskabet her i Vollsmose, så det vil vi gerne skabe mere af. Samtidig vil vi gerne være synlige rollemodeller, så vi håber på at fortsætte med aktiviteter for børn og unge efter sommerferien. De har brug for det både i ferien og i hverdagen, siger Abdi Raqiib.

  Få alle detaljer og et overblik over sommerens aktiviteter i Vollsmose og omegn i avisen på side 6-7

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv