Lokale boksere skal til Vestbredden

  03. august 2017 Vollsmose Avisen

  To boksere og tre trænere fra Vollsmose Boxing skal til Vestbredden for at træne med en lokal klub og etablere et samarbejde.

   

  Tekst: Signe Lene Christiansen Arkivfoto: Jørgen Gregersen, borgerfotograf

   

  Når Ilias Warraich og Abdallah Abou Arab på søndag sætter sig ind i et fly mod Ramallah på Vestbredden, er det med boksehandskerne i kufferterne. De to boksere fra Vollsmose Boxing skal nemlig besøge det palæstinensiske område sammen med tre trænere fra klubben for at træne med den lokale klub El-Barrio.

   

  - Det bliver en kæmpe oplevelse for os alle. Det bliver spændende at se, hvordan de palæstinensiske boksere træner, og hvilke vilkår de træner under, siger Shahbaz Aslam, cheftræner i Vollsmose Boxing, til Vollsmose Avisen.

   

  - Den palæstinensiske træner skulle være rigtig aktiv og have hjulpet mange unge mennesker gennem boksning, så det bliver spændende at møde ham, fortsætter Vollsmose-træneren.

   

  Også på Vestbredden ser man frem til besøget fra Vollsmose:

  - Vi glæder os meget til at modtage den danske boksegruppe i Ramallah. Vores mål er at udvikle et tæt og udbytterigt samarbejde mellem vores to bokseklubber, siger El-Barrios stifter og cheftræner Nader Jayousi i en pressemeddelelse. Ligesom i Vollsmose Boxing ser El-Barrio boksning som et redskab til at skabe positive forandringer i unges liv.

   

  Træning og udflugter

  Under besøget, der varer en uge, vil der være fælles boksesessions, fysisk træning, udflugter til seværdigheder og deltagelse i det palæstinensiske nationale mesterskab. Og så skal de to Vollsmoseboksere træne to gange om dagen, fordi de samtidig træner op til det forestående europamesterskab.

   

  Den danske gruppes besøg er en del af et nyt projekt faciliteret af Det Danske Hus i Palæstina. Formålet med turen er at etablere et permanent samarbejde mellem de to klubber. Efter besøget i august vil de to klubber og Det Danske Hus i Palæstina vurdere mulighederne for at fortsætte samarbejdet i 2018.

  Indsend gerne artikler eller forslag til artikler på avis@vollsmose.dk senest kl. 12.00 på dagen, hvor der er deadline, som generelt altid er torsdagen før udgivelse. 

  Se i vores nyhedsarkiv