Filtrering

Ruller ud med tips til gratis sommeroplevelser

03. juli 2019 Vollsmose Sekretariatets medarbejdere er igen i år rundt med trækvognen i Vollsmose for at fortælle om byens mange spændende og gratis tilbud i skolernes sommerferie.

Bydelssøstre vil have flere hen til stemmeboksen

16. maj 2019 Vollsmoses bydelssøstre opfordrer alle i bydelen til at bruge deres stemmeret ved folketingsvalget den 5. juni. De vil selv gå forrest med et godt eksempel og inviterer alle i Vollsmose til at følges med dem hen til stemmeboksen. Ifølge valgforsker kan gode rollemodeller rykke meget ved valgdeltagelsen.

Mange skolebørn spiser for usundt

26. april 2019 Der er en social ulighed i sundhed blandt skolebørn. Det viser Skolebørnsundersøgelsen 2018. I Vollsmose Sekretariatet er der fokus på den tidlige indsats på området, hvor forældrene støttes i at tage ansvar for en sund kost.

Beboere i særligt udsatte boligområder har dårligere sundhed

21. marts 2019 Flere beboere i de såkaldte ghettoer har dårligere sundhed sammenlignet med andre almene boligområder. Til gengæld er de mere motiverede for at blive sundere. Det viser en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed.

Frivilligt arbejde giver bedre mental sundhed

12. marts 2019 Man bliver et gladere menneske af at lave frivilligt arbejde. Det viser en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed. Sekretariatsleder, Mette Beck Frost, er begejstret for, at den store frivillighed i Vollsmose både er til gavn for hele bydelen og ikke mindst de over 100 frivillige, som Vollsmose Sekretariatet understøtter.

Børnefamilier flytter efter hus og have

07. marts 2019 Muligheden for at købe en ejerbolig og få hus og have kan få ressourcestærke børnefamilier til at blive boende i udsatte boligområder. Større fokus på fastholdelse af de ressourcestærke familier er mindst lige så vigtigt som tiltrækning af nye beboere, når udsatte boligområder skal forandres. Det viser en ny undersøgelse fra Center for Boligsocial Udvikling, der udkommer i dag.

Arbejdet med frivillige kræver faste rammer

05. marts 2019 Skal beboere engageres i frivilligt arbejde, skal de vide, hvordan man kan være frivillig i boligområdet. De skal kende de konkrete rammer for arbejdet og være klar over, hvordan de kan få støtte som frivillige. Sådan lyder det blandt andet i en ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling.

Årsberetning 2018: Sekretariatet arbejder videre i velkendt spor

04. marts 2019 Selvom Vollsmose har været præget af store forandringer i 2018, arbejder Vollsmose Sekretariatet videre i et velkendt spor med et stærkt og vedholdende fokus på at få flere beboere i job og uddannelse samt styrke civilsamfundet gennem boligsociale indsatser.

Etnisk danske børnefamilier er mest udsatte

28. februar 2019 Etnisk danske børnefamilier i udsatte boligområder er overrepræsenterede i forhold til misbrug, psykisk sygdom og domme for kriminalitet. Det viser en evaluering af Landsbyggefondens boligsociale indsatser.

Ny bestyrelse i Vollsmose Sekretariatet

01. februar 2019 Hvor sekretariatets tidligere bestyrelsesmedlemmer primært var hentet på direktionsgangen hos de enkelte parter, består bestyrelsen nu primært af parternes administrative ledelse på chefniveau.

Boligsociale indsatser under lup

21. december 2018 Over de næste tre år ser VIVE nærmere på effekterne af det boligsociale arbejde blandt børn og unge i Vollsmose.

Vollsmoses kvinder vil give medsøstre en hjælpende hånd

30. november 2018 22 kvinder er blevet uddannet til bydelssøstre. De er nu klar til at række deres medsøstre i Vollsmose en hjælpende hånd, hvad enten udfordringerne handler om ensomhed, uddannelse, børn, sundhed eller noget helt femte. Ifølge de nyuddannede bydelssøstre er der brug for det stærke kvindenetværk.

Mette Beck Frost er ansat som sekretariatsleder

01. november 2018 Fra den 1. november er Mette Beck Frost ansat som sekretariatsleder i Vollsmose Sekretariatet. Hun fortsætter dermed den daglige ledelse af Vollsmose Sekretariatet, da hun siden den 1. oktober har siddet som konstitueret sekretariatsleder.

Vollsmoses beboere mødes om veje og stier

28. september 2018 I starten af oktober afholder Vollsmose Sekretariatet en række beboermøder om infrastrukturplanen. Her kan beboere komme med input til det kommende anlægsarbejde i bydelen.

Nanna Muusmann stopper som sekretariatschef

06. september 2018 Sekretariatschef Nanna Muusmann fratræder sin stilling i Vollsmose Sekretariatet den 30. september. Afdelingsleder for Social udvikling, Mette Beck Frost, bliver derefter konstitueret sekretariatsleder.

Niras skal styre byggeriet i Vollsmose

05. september 2018 Det bliver det danske rådgivende ingeniørfirma Niras, der sammen med arkitektfirmaet Arkitema skal tegne de sidste streger i infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’ og styre det store anlægsarbejde.

Klar til nye krav om persondata

22. juni 2018 Vollsmose Sekretariatet behandler personlige oplysninger efter kravene i den nye persondatalov. Det ...

Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt

15. juni 2018 En række totalrådgivere har indsendt ansøgninger på udbuddet om ’Fremtidens Vollsmose’. Tre ansøgere...

Fremtidens Vollsmose i udbud

08. maj 2018 Fremtidens Vollsmose skal udvikles fra at være et udsat boligområde til at blive en bydel i Odense. ...

Første del af Fremtidens Vollsmose indvies

04. maj 2018 Første del af ”Fremtidens Vollsmose” står nu færdig. Søndag den 6. maj klipper boligorganisationerne...

Familierådgivning styrker børn og unge

08. marts 2018 Vollsmose Sekretariatets individuelle familierådgivning giver både børn og familier, der trives bedr...

Vollsmose Sekretariatet udgiver årsberetning

06. marts 2018 Hvordan arbejder Vollsmose Sekretariatet med at udvikle Vollsmose til at blive en mere integreret ...

Samarbejde får ledige i arbejde

27. februar 2018 Et tæt samarbejde mellem Jobcentret og Vollsmose Sekretariatet får ledige i Vollsmose i arbejde og...

Indsatser skal have effekt

19. december 2017 Vollsmose Sekretariatet følger effekten af de boligsociale indsatser tæt gennem løbende kvantitative...

God dialog på bydelsmøde

15. december 2017 Odenseborgere viste stor interesse for udviklingsplanerne i Vollsmose, da kommunens 11. bydelsmøde...

Fritidsjob ruster unge til voksenlivet

12. december 2017 Arbejde efter skoletid baner vejen for, at unge kommer i uddannelse og får fødderne solidt plantet...

Henter inspiration til Vollsmoses udvikling

15. november 2017 Vollsmose Sekretariatets bestyrelse har været i Gellerup og Aalborg Øst for at hente inspiration t...

Flere skal stemme i Vollsmose

27. oktober 2017 En brainstorm om kommunalvalg satte gang i de kreative idéer i Vollsmose. Nu laver bydelens unge...

Nedrivning af problemer i Vollsmose er et fælles ønske

08. september 2017 De to boligorganisationer i Vollsmose er enige med flere byrådspolitikere i, at man bør gå drastisk ...

Nyt vollsmose.dk

29. august 2017 Vollsmose Sekretariatet er i luften med en ny hjemmeside. Der er sket store forandringer på voll...
Filtrering