Klar til nye krav om persondata

Ledelse og medarbejdere i Vollsmose Sekretariatet har frem mod den 25. maj, hvor den nye persondatalov trådte i kraft, løbende haft en tæt dialog om, hvordan man sørger for en sikker håndtering af personfølsomme oplysninger i det daglige arbejde.

Vollsmose Sekretariatet behandler personlige oplysninger efter kravene i den nye persondatalov. Det betyder en justering af arbejdsgange for medarbejderne i sekretariatet.

Kode på elektroniske mapper med persondata og sikker-print af e-mails med personoplysninger. Det er bare nogle af de retningslinjer, der skal sørge for, at alle medarbejdere i Vollsmose Sekretariatet bedst muligt sikrer de personfølsomme oplysninger, som de får gennem deres arbejde i de forskellige boligsociale indsatser.

Oplysninger behandles fortroligt
Det er ikke nyt for Vollsmose Sekretariatet at behandle personlige oplysninger med stor fortrolighed og respekt i det boligsociale arbejde. Men med den nye persondatalov, der trådte i kraft den 25. maj, blev der indført en række skærpede krav.

– De nye regler betyder, at vi har justeret på vores arbejdsgange. På den måde sikrer vi, at alle medarbejdere er klædt på til at behandle, opbevare og bortskaffe persondata på den rigtige måde, siger Nanna Muusmann, chef i Vollsmose Sekretariatet.

Beboere i Vollsmose, der får vejledning og sparring i Vollsmose Sekretariatet – eller på anden måde har kontakt til de boligsociale medarbejdere – har altid ret til at få af vide, hvad der bliver registreret om dem, og hvilke personfølsomme oplysninger Vollsmose Sekretariatet dermed ligger inde med.

Læs hele Vollsmose Sekretariatets persondatapolitik.

Vollsmose Sekretariatet behandler personlige oplysninger efter kravene i den nye persondatalov. Det betyder en justering af arbejdsgange for medarbejderne i sekretariatet.

Seneste Artikler
Ingen læger vil åbne klinik i Vollsmose
På besøg hos Ældrecenter Øst
Nye tider hos U16: Ud med chips og kage
Tre medaljekandidater på vej til DM
Hvordan bruger du radiatoren rigtigt?