Filtrering

Byråd holder ekstra-møde om nedrivninger

23. januar 2020 Mandag morgen skal byrådet samles til ekstraordinært byrådsmøde for at behandle en sag om miljøkonsekvenserne af nedrivningerne i Vollsmose. Det skriver Fyens.dk.

Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel

23. januar 2020 Clockwork Angel er en fantasybog for unge, der byder på dæmoner, engle og personer, du forelsker dig i.

Voxpop: Hvad synes du om mediedækningen af Vollsmose? 

22. januar 2020 Flere lokale og regionale medier har fokus på at gøre deres dækning af Vollsmose mere nuanceret. Vi har spurgt tre af Vollsmoses Avisens frivillige borgerjournalister, hvordan de oplever dækningen af bydelen.

Medier om Vollsmose-dækning: Vi skal blive endnu bedre

22. januar 2020 Flere af medierne på Fyn vil være mere tilstede i Vollsmose og lave flere historier om hverdagen i bydelen for at give et mere nuanceret og virkelighedstro billede.

Efter genåbning: Masser af liv i Camp U

22. januar 2020 Over 100 børn og unge lægger vejen forbi ungdomscenteret Camp U, når de slår dørene op hver mandag, onsdag og torsdag. Det er både de yngre og ældre børn, der bruger Camp U, og det placerer fortsat det nyrenoverede ungdomscenter i toppen som byens mest besøgte.

Elever i opråb: Lad være med at smide affald i naturen

21. januar 2020 Der er meget affald i Vollsmoses vandløb. Det har to skoleelever konstateret med deres egen undersøgelse. Lad være at smide affald i naturen, lyder budskabet fra de to.

Borgerjournalist til borgmester: Hvordan skal folk få lyst til at flytte til en udskældt bydel?

21. januar 2020 Vollsmose har været på den såkaldte ghettoliste i 10 år. Borgerjournalist Amina Keynan har mødt borgmester Peter Rahbæk Juel for at få svar på en række spørgsmål om listen, dens kriterier, ordet ’ghetto’ og fordommene om Vollsmose.

FAB satser på udsigt og caféliv i Birkeparken

21. januar 2020 Planen for nedrivningerne i Birkeparken er nu helt på plads. Nedrivningerne skal blandt andet skabe et udsigtspunkt og flere åbninger ind til området.

Blomkålssuppe

20. januar 2020 Januar er for mange en måned, hvor der skal spares - både på pengene og kalorierne. I så fald er denne blomkålssuppe et godt bud på sund og budgetvenlig aftensmad.

Skole og bibliotek vil have flere læseheste

20. januar 2020 Med 150.000 kroner fra Kulturministeriet lægger Vollsmose Bibliotek og Abildgårdskolen sig i selen for at booste læselysten.

Ophævelse af den seneste visitationszone i Vollsmose

14. januar 2020 Politidirektøren i Fyns Politi har i dag besluttet ikke at forlænge visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke.

Filmen om Q’s Barbershop er nomineret til flere fornemme priser

14. januar 2020 Filmen om Qasim Ahmed og hans frisørsalon i Vollsmose Torv er nomineret til både en Bodil og en Robert i kategorien årets bedste dokumentar.

Årets Borger fik boostet selvtilliden

06. januar 2020 Tilbage i januar modtog Elena Mirela Stefan fra Fyrreparken titlen som Årets Borger 2018 for blandt andet sit frivillige arbejde som rollemodel i Community Center Vollsmose og som borgerjournalist på Vollsmose Avisen. Der er mange, der fortjener prisen i Vollsmose, skriver hun i dette indlæg.

Politiet beder om hjælp i sag om stjålet fyrværkeri

31. december 2019 Ifølge Fyens.dk er en stor del af det fyrværkeri, der blev stjålet på Tåsinge i weekenden, blevet fundet i et kælderrum i Lærkeparken. Politiet beder nu om hjælp i sagen.

God jul: Vollsmoses medier er gået på juleferie

20. december 2019 Redaktionen på Vollsmoses medier holder juleferie. Vi er tilbage igen den 6. januar 2020 med nyheder og gode historier fra Vollsmose. Den første avis i det nye år lander i postkasserne i uge 4.

Tre sjove ting, du kan lave i juleferien

20. december 2019 Lige om lidt kan mange holde en dejlig juleferie med hygge, gode film, søde sager og sjove aktiviteter. Her kommer tre bud på nemme og kreative ting, du kan lave derhjemme.

Flet en julestjerne til gaven

19. december 2019 Julestjerne er klassisk julepynt, men kan også bruges som gavemærke eller pynt på julegaven. Borgerjournalist Heidi Agergaard instruerer her i det kreative til-og-fra-kort.

Årets junior brandmand bor i Lærkeparken

19. december 2019 Hver mandag møder Hussain Bayoumi fra Lærkeparken på brandstationen på Åsumvej. I fire år har han været en del af Beredskab Fyns Ungdomskorps, hvor han lærer brandslukning og førstehjælp. Han er to år i træk blevet udnævnt som årets junior brandmand.

Politikere giver status på Vollsmoseplanerne

19. december 2019 I udviklingsplanen for Vollsmose, som rådmændene, borgmesteren og de to boligorganisationer står bag, er årsskiftet sat som en milepæl for, at forvaltningerne for eksempel har ved-taget planer omkring beskæftigelse, børn og unge samt kultur og fritid i Vollsmose. Det er planer, der over de næste 10 år blandt andet skal få flere i arbejde, sikre gode muligheder for at børn trives i en lærerig hverdag, styrke sundheden og skabe et endnu mere aktivt fritids- og kulturliv i Vollsmose. Vollsmose Avisen har spurgt de fire rådmænd og borgmesteren i Odense, hvor langt de er med de særlige indsatser i Vollsmose. Alle - pånær Brian Dybro - har svaret skriftligt. Rådmanden for Ældre- og Handicap-forvaltningen har ikke ønsket at medvirke.

Mulig skolelukning bremser fælles projekt

19. december 2019 På grund af den varslede lukning af H.C. Andersen Skolen, dropper man nu et projekt, der skulle udvikle området omkring skolen. Anstrengelserne har dog ikke været helt forgæves ifølge projektleder fra FAB, der understreger, at flere idéer vil blive brugt i etableringen af den nye infrastruktur i området.

Julen behøver ikke koste mange penge

19. december 2019 Jeg lærer stille og roligt den danske måde at holde jul på, skriver borgerjournalist Elocho Swedi, der kom til Danmark i 2012.

Flere føler sig trygge

19. december 2019 Flere beboere i Vollsmose føler sig trygge, og mange flere har tillid til de andre beboere i bydelen. Det viser en ny undersøgelse af naboskab og tryghed i Vollsmose.

Ingen fundet skyldige i at have skudt med skarpt på Bøgetorvet

18. december 2019 Der var stærk uenighed mellem størstedelen af nævninge og de juridiske dommere i sagen om en skudepisode på Bøgetorvet. De fem tiltalte blev alle frifundet for at have skudt med skarpt, ifølge Fyens.dk.

40 års jubilar bruger stadig bolden

18. december 2019 Spiros Antivakis har i år fejret 40 års jubilæum i B1909, hvor han i mange år fungerede som træner på eliteniveau og mødte mange fodboldkoryfæer. I dag er han en del af B1909’s fodboldskole, som, han mener, er med til at løfte en vigtig social opgave i Vollsmose.

Havtaske med quinoasalat

18. december 2019 Nu, hvor vi så småt nærmer os julen, er der tradition for nogle hyggelige feriedage med masser af god, men også meget bastant mad. Derfor serverer vi denne lækre ret med fisk og quinoa.

Fyns Politi indfører visitationszone efter skud i Fyrreparken

17. december 2019 Der er indført visitationszone i Vollsmose efter en skudepisode i Fyrreparken i går aftes. Politiet opfordrer alle, der har set eller hørt noget mistænkeligt i eller omkring Fyrreparken til at kontakte dem på telefon 114.

Domstol løslader fire mænd i sag om skyderi på Bøgetorvet

17. december 2019 Retten i Odense har mandag besluttet at løslade fire af fem mænd, der er tiltalt i en nævningesag om skud mod en far og dennes søn på fire år i Vollsmose. Det skriver fyens.dk

Kreafunk Cup: Fodbold for fuld damp i to haller

10. december 2019 B1909’s Kreafunk Cup blev afviklet i weekenden med deltagelse af ungdomshold fra store dele af Danmark. I år lykkedes det også at få mange pigehold med.

Aktivister får bøder for at kaste nøgler som protest mod nedrivninger

05. december 2019 To unge mænd har fået bøder, fordi de i maj kastede 1.000 papirsnøgler ud over byrådets politikere, da et flertal vedtog at rive 1.000 boliger ned i Vollsmose. Det skriver fyens.dk.

Små forfattere læste højt på biblioteket

04. december 2019 Elever fra 0.-2.klasse på H.C. Andersen Skolen har i løbet af november skrevet deres egne bøger, som de har præsenteret på to bogmesser på Vollsmose Bibliotek. Alle kan låne bøgerne med hjem.
Filtrering