Filtrering

Fatima byder op til dans

19. marts 2019 Det handler om at have sjovt og bevæge sig, når Fatima Assaf hver tirsdag og fredag danser og leger med et hold piger hos Projekt Zlatan.

Klub 13 - Mændene fra Mimers

18. marts 2019 Borgerfotograf Flemming Falkenberg har besøgt de ældre mænd i Klub 13 på Bøgetorvet.

Pastasalat med rejer og røget laks

17. marts 2019 Hvilken ret egner sig godt til snyde-foråret? En lidt tungere pastasalat, ifølge borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Torvet vil ulovlige parkeringer til livs

14. marts 2019 Vollsmose Torv har hyret p-vagter for at komme ulovlige parkeringer til livs. Det vil dog fortsat være gratis at parkere i de opmærkede båse ved centeret.

Fodboldstævne støtter gadebørn i Afghanistan

14. marts 2019 Organisationen ’From Street to School’ star bag et fodboldstævne i Vollsmose på lørdag. Overskuddet går til at støtte gadebørns uddannelse i Afghanistan.

Klumme: Vores moderne fængsel

14. marts 2019 Borgerjournalist Duaa Abbed fortæller om, hvordan de sociale medier ikke er særlig ’sociale’. De er på mange måder i stedet med til at fjerne os mere og mere fra hinanden.

Slut med sms’er og Snapchat: Abildgårdskolen er blevet mobilfri

14. marts 2019 Når klokken ringer ind, skal alle elever på Abildgårdskolen aflevere mobilen. Siden vinterferien har skoledagen nemlig været mobilfri. Det skal styrke børnenes indlæring og sociale samvær, ifølge skoleleder.

Hygge og harmonika i Lærkereden

13. marts 2019 Vi kan lære meget af de ældre generationer, mener Elena Stefan, der for nylig var med til Lærkeredens harmonikadag.

Kvinder fejrede kampdag i Vollsmose

12. marts 2019 Den 8. marts samlede Vollsmoses bydelssøstre andre kvinder i Vollsmose for at fejre kvindernes internationale kampdag. Her delte nogle af bydelssøstrene personlige historier for at bryde tabuer, og det gav stof til eftertanke blandt de fremmødte.

Politiet ophæver visitationszone og skærpet strafzone

07. marts 2019 Trygheden i Vollsmose er umiddelbart genskabt, lyder det fra Fyns Politi, der har besluttet ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone.

Q’s Barbershop bliver til dokumentarfilm

06. marts 2019 Populær frisør er hovedperson i en ny dokumentarfilm, der vil fortælle en humoristisk og positiv historie fra Vollsmose.

Vollsmoses bydelssøstre bryder svære tabuer

06. marts 2019 Den 8. marts samler Vollsmoses bydelssøstre andre kvinder i Vollsmose for at fejre kvindernes internationale kampdag og for at bryde tabuer med deres egne personlige historier.

Politikere vil have busrute fra Vollsmose til Roser Skolen nedlagt

05. marts 2019 Der skal ikke længere køre en direkte FynBus fra afdelingerne i Vollsmose til den muslimske friskole Roser Skolen i Søhus, mener et flertal i By- og Kulturudvalget. Politikerne beder nu Fynbus om at nedlægge ruten, skriver TV2/Fyn.

Nyt forsøg på at trække læger til Vollsmose: Fire læger skal dele to stillinger

05. marts 2019 Region Syddanmark og Odense Kommune søger nu fire læger, der skal deles om to stillinger som praktiserende læge i Vollsmose samt to andre lægejob. Det skriver Fyens.dk.

Ugler skal flytte til Mosen

05. marts 2019 Ugler, falke og flere ynglende rovfugle er en gevinst for Vollsmose og beboerne. Derfor kan beboere den 9. marts bygge fuglehuse sammen med lokale håndværkere og inspektør Teddy Skytte.

Endnu en mand er fængslet i skudsag

04. marts 2019 I fredags blev en 22-årig mand varetægtsfængslet for medvirken i skudsagen fra Bøgetorvet i slutningen af februar. Det skriver Fyens.dk.

Krystyna tager skraldet

04. marts 2019 Krystyna Abramowicz Michalak rejste fra kommunismen i Polen i 1978 og skabte et nyt liv i Vollsmose. Hun har engageret sig i arbejdet med at holde bydelen ren og pæn og samler altid skrald, når hun går tur.

Opskrift: Gammeldags fastelavnsboller

01. marts 2019 Lige om lidt er det fastelavn. Så hvorfor ikke prøve at lave sine egne fastelavnsboller?

Skitser til nye veje og stier er ved at blive tegnet færdigt

01. marts 2019 Henover foråret bliver skitserne til den nye infrastruktur i Vollsmose tegnet helt færdige, og i efteråret 2019 går arbejdet med at anlægge de nye veje og stier for alvor i gang. Det skal gøre Vollsmose til en mere åben bydel.

Beboernes tip sørger for godt gadelys

28. februar 2019 Nu er der igen lys i alle kommunens gadelamper langs stierne i Vollsmose takket være flere tip fra opmærksomme beboere.

Hvem er beboerne i Vollsmose?

28. februar 2019 Hedder du Ali, har en studenterhue, stemmer rødt og hilser på folk i bydelen? Så er du ligesom mange andre beboere i Vollsmose. Vollsmose Avisen har fundet forskellige tal og fakta, der fortæller noget om, hvem der bor i bydelen.

Tre anholdt for at stå bag skyderi på Bøgetorvet

27. februar 2019 Fyns Politi har i dag anholdt tre mænd, der er sigtede for i forening at stå bag en skudepisode på Bøgetorvet i Vollsmose den 20. februar om eftermiddagen. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Guide: Sådan gør du, når dit barn skal ansøge om ungdomsuddannelse

26. februar 2019 Senest den 1. marts skal elever i 9. og 10. klasse ansøge om optagelse på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse. Det er forældrenes ansvar, at ansøgningen er underskrevet inden denne dato.

Bande-betegnelse giver politiet flere redskaber

21. februar 2019 Politiet kalder nu den igangværende konflikt mellem stridende grupper for en bandekonflikt. Det sker efter en skudepisode i går aftes ved Bøgetorvet. Den nye betegnelse giver politiet flere redskaber til at få stoppet kriminaliteten.

En familie skal ud, to kan blive

18. februar 2019 Én familie i Vollsmose skal flytte som følge af børnenes kriminalitet, mens to kan blive boende. Det afgjorde Østre Landsret i sidste uge, hvor retten tog stilling til, om Fyns Almennyttige Boligselskab måtte opsige tre familiers lejemål på grund af sønnernes kriminalitet. Det skriver Fyens.dk.

Viser Mosens arkitektur og natur

17. februar 2019 Smukt stablede dagligvarer, flotte landskabsbilleder på Instagram og et ønske om at uddanne sig for samfundets skyld. Akisooq Olsen Thorin tager ofte beslutninger ud fra et ønske om at gøre verden til et bedre sted.

Langtidsbagte rodfrugter

16. februar 2019 Rodfrugter kommer i mange farver, størrelser og former. De kan også tilberedes på forskellige måder, og du har måske mødt dem i supper, som tilbehør til en steg eller i sprøde stænger. Denne uge kommer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard med sit bud på, hvordan du kan tilberede dem derhjemme, med en opskrift på langtidsbagte rodfrugter. Velbekomme.

Hvis du ved, hvad du vil, er du en heldig kartoffel

15. februar 2019 Nu er det den tid på året, hvor elever i niende klasse skal til at beslutte sig for, hvad de vil efter sommerferien. Det kan være en udfordring for mange, der enten er blevet skoletrætte eller bare ikke ved, hvad fremtiden skal bruges på.

Skærpet strafzone deler vandene

14. februar 2019 Beslutningen om at indføre skærpet strafzone i dele af Vollsmose får en blandet modtagelse blandt beboerne. Flere skudepisoder har fået Fyns Politi til at indføre skærpet strafzone, som den første politikreds i Danmark.

Skyderier bunder i familiestridigheder

14. februar 2019 De to skudepisoder i slutningen af januar bunder i gamle konflikter mellem stridende familier, ifølge politiet i Vollsmose. Der er fortsat visitationszone og øget patruljering i bydelen for at forebygge yderligere voldelige konfrontationer.
Filtrering