Filtrering

Omsæt din gode idé og få en bid af lokal pengepulje

25. november 2020 Har du en god idé til et projekt, som Vollsmoses lokalområde kan få gavn af? Så kan du søge om midler fra Vollsmose Bestemmers pulje. Kim Nielsen og Katrine-Emilie Møllegård fra Vollsmose Bestemmer svarer på spørgsmål omkring ansøgningsprocessen.

’Jeg holder meget af sammenholdet i Vollsmose’

25. november 2020 Kirken spiller en vigtig social rolle. Det mener Inge Reenberg, der nu stopper som formand for Vollsmose menighedsråd efter 20 år på posten.

Dansk mester i en coronatid

25. november 2020 Abdallah Abou Arab tog et flot danmarksmesterskab med sig hjem fra Nørresundby til Vollsmose Boxing efter en omgang varieret boksning, mens klubbens elitebokser Ali Aziz Al-Tamimi tabte i semifinalen.

Særligt fokus på at stoppe smitte i Vollsmose

24. november 2020 En del af byens corona-smittede har adresse i Odense NØ. Det er altafgørende, at man går i selvisolation og lader sig teste, når man får besked om, at en ven eller et familiemedlem er smittet med virussen, lyder budskabet fra Odense Kommune.

Fyns Politi: Vi vender hver en sten i sagen

24. november 2020 Flere beboere i Vollsmose har en oplevelse af, at politiet ikke prioriterer sagen om drabet på Abdinur Mohammed Ismail, og at der ikke bliver lavet den nødvendige efterforskning, når der igen blev skudt i bydelen den 14. november. Vollsmose Avisen har forholdt vicepolitiinspektør Richard Jakobsen fra Fyns Politi beboernes kritik.

Beboere kræver tryghed og konsekvenser for de kriminelle

24. november 2020 En stor gruppe beboere var i fredags mødt op til en demonstration i Egeparken for at kræve tryghed i Vollsmose, konsekvenser for de kriminelle og retfærdighed for Abdinur Mohamed Ismail, der mistede livet i en skududveksling i sommer.

Må Vollsmose Torv afviser kunder uden mundbind?

18. november 2020 Thomas Skov Jensen fra Lærkeparken er fritaget for at bruge mundbind, men blev bortvist for ikke at bære mundbind i Vollsmose Torv. Centeret afviser alle, der ikke bruger mundbind, uden undtagelser. Men det er på kant med loven, vurderer jurist til Fyens.dk.

Vollsmose har stemt for ny boligsocial plan

18. november 2020 Alle Vollsmoses ni afdelinger har nu stemt ja til, at der fortsat skal være hjælp til ledige, unge, foreningslivet og meget andet i bydelen i 2021-24.

Unge fra Vollsmose vil booste frihedskamp

17. november 2020 To unge kvinder fra Vollsmose er med i ny kampagne, der sætter fokus på negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Mand sigtet for at bære skudsikker vest

17. november 2020 Fyns Politi har sigtet en person i Vollsmose for at bære skudsikker vest og dermed overtrædelse af våbenloven i Vollsmose. Det skriver TV 2 Fyn.

Tut tager hånd om matematik og dansk

12. november 2020 Tut Madsen har selv prøvet at mangle det nødvendige sprog for at begå sig i skolen. Det har været hendes motivation for at give lektiehjælp til børn og unge i Vollsmose gennem 12 år, så de har bedre chancer for at komme videre på en uddannelse.

Uddannelsesvejleder: Glem andres forventninger og vælg selv

12. november 2020 Den 1. marts skal elever i 9. klasse vælge, hvad næste skridt på uddannelsesvejen skal være. Vejleder fra UUO - Ungdommens Uddannelsesvejledning, Moustapha Abou Taha, har i mange år arbejdet med elever i blandt andet Vollsmose og fortæller her, hvordan forældre og elever får hul på processen med at vælge ungdomsuddannelse.

Skoleliv med krammestop og mundbind

12. november 2020 Elan Rahman fra Bøgeparken er startet i 1.g på Mulernes Legatskole. Det har været fedt, selvom en virus har spændt ben for sociale arrangementer.

’Nu lever jeg i stedet for at overleve’

12. november 2020 Hjælp fra medarbejdere i Vollsmose Sekretariatet har ændret mit liv, skriver Elena Stefan fra Fyrreparken i forbindelse med, at beboerne i hendes afdeling i sidste uge stemte ja til en ny boligsocial helhedsplan.

Den nye skole skal starte med et fagligt løft

12. november 2020 Flere samtaler om læring og trivsel mellem skole og hjem og et fagligt løft i dansk og matematik. Det skal et plus på fem millioner kroner fra sammenlægningen af de to Vollsmose-skoler bruges på, når den nye samlede skole åbner til næste skoleår.

Robot skal dræbe bakterier og virus på Abildgårdskolen

12. november 2020 En robot der kan dræbe virus og bakterier med ultraviolet lys bliver ny elev på Abildgårdskolen. Den skal både supplere den daglige rengøring og være en del af undervisningen.

Seks afdelinger har stemt for ny boligsocial plan

11. november 2020 Afstemningen om den nye boligsociale helhedsplan for Vollsmose 2021-24 er i fuld gang. Seks af Vollsmoses ni afdelinger har nu stemt for, at der fortsat skal være hjælp til ledige, unge, foreningslivet og meget andet i bydelen. I denne uge og næste uge skal resten stemme.

Unge anmelder: Don Quixote er sjov og udfordrende

06. november 2020 Frem til den 14. november spiller ’Don Quixote’ på Nørregaards Teaters Vollsmosescene. Tre unge borgerjournalister har anmeldt forestillingen, der er for publikum på 14 år og op.

Mindre kriminalitet og mere tryghed: Beboerne er en vigtig del af løsningerne

29. oktober 2020 De næste fire år sætter den boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose fokus på forebyggelse af kriminalitet. Det sker  blandt andet gennem dialog med beboerne, aktiviteter som Nabohjælp og tryghedsvandringer samt et tæt samarbejde med SSP Odense.

Aysel fik hjælp til at designe nyt fællesskab

29. oktober 2020 Aysel Hagi fra Slåenhaven fik hjælp af en bydelskonsulent til at komme i gang med sit syværksted for kvinder. Det er blevet et populært mødested for kvinder på tværs af postnumre og kulturel baggrund. I den nye helhedsplan for 2021-24 er der fortsat fokus på at styrke foreninger og frivillighed.

Motivation fra mentor: Abdallah fandt vejen til uddannelse

29. oktober 2020 Abdallah Tarbouche fra Bøgeparken blev erklæret ikke-uddannelsesparat og fik en mentor fra den boligsociale helhedsplan. Det hjalp ham til at få bedre karakterer og arbejde hårdere, så han kunne komme videre på en ungdomsuddannelse. I den nye helhedsplan for 2021-24 er der også fokus på uddannelsesstøtte.

Fra arbejdsløs til ansat: Mentorstøtte blev et vendepunkt for Ali

29. oktober 2020 31-årige Ali Mahmoud Mustafa fra Birkeparken fik gejsten tilbage og et fast job i Aldi efter et forløb med en beskæftigelsesmentor i den boligsociale helhedsplan. De næste fire år vil der fortsat være en lang række tilbud til ledige i Vollsmose. Det gælder uanset, hvor gammel man er og hvor lang tid, man har været ledig.

Beboere har sat præg på boligsocial plan

28. oktober 2020 Et netværk for mænd i Vollsmose. Det er blot et af de konkrete ønsker fra beboere, der har været med til at afgøre, hvilke boligsociale aktiviteter og tilbud der skal være i Vollsmose de kommende år.

Fire boligsociale tilbud i Vollsmose

28. oktober 2020 Mange af de eksisterende boligsociale tilbud i Vollsmose fortsætter i den nye boligsociale helhedsplan for 2021-24. Et par nye tilbud opstår.

Ny boligsocial helhedsplan giver ikke højere husleje

28. oktober 2020 Giver det en højere husleje, hvis beboerne godkender den boligsociale helhedsplan i Vollsmose 2021-24? Svaret er nej. Planen er nemlig finansieret af Landsbyggefonden, Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og FAB.

Afstemninger: Det skal du tage stilling til

28. oktober 2020 I november måned skal beboerne i Vollsmose tage stilling til, om der skal være en ny boligsocial helhedsplan. Her kan du læse mere om, hvad du skal stemme om, og hvordan afstemningen foregår.

Ungdomscenter bliver til filmlaboratorium

22. oktober 2020 Unge fra udskolingen får en særlig mulighed for at stifte bekendtskab med filmmediet, når Odense Filmværksted slår sig ned i Camp U i uge 44 og 45. Fiktion i kortfilmform er i centrum.

Smittestigning i Vollsmose: Ekstra mulighed for at blive testet i weekenden

21. oktober 2020 Antallet af smittede med adresse i Vollsmoses parker - og i hele Odense generelt - er steget, ifølge Odense Kommune. Derfor kommer to testbiler til Vollsmose Torv denne fredag og lørdag.

Coronatest rykker til Abildgårdskolen

08. oktober 2020 De seneste par dage er der kommet flere smittetilfælde af COVID-19 i Odense. Det gælder også i Vollsmose, oplyser Odense Kommune. Derfor kan man blive testet for virussen på Abildgårdskolen både den kommende lørdag og søndag.

Fra ledig til pladsmand: Mohamed fik arbejde på byggepladsen foran sit hjem

07. oktober 2020 Mohamed Ibrahim både bor og arbejder i Fyrreparken. Gennem netværksforeningen Byg til Vækst har han fået arbejde med renoveringen af boligafdelingen, som løber over de næste tre år.
Filtrering