Filtrering

Mansaf med oksekød og gurkemejeris

18. maj 2019 Muslimer i hele verden fejrer i denne tid ramadanen - den muslimske fastemåned. I den anledning har Vollsmose Avisen fundet en opskrift, der ofte kommer på bordet efter solnedgang.

Før ramadanen: Picnic i det grønne

17. maj 2019 Når solen bryder frem og temperaturen stiger, trækker Vollsmoses skønne, grønne områder familierne ud af hjemmene. Borgerfotograf Flemming Falkenberg mødte på en aftengåtur før ramadanen familien Al-Salem, der havde tændt op i grillen.

De nye planer for Vollsmose får konsekvenser for børnehusene

16. maj 2019 Udviklingsplanen og regeringens lovkrav om, at børn fra udsatte boligområder kun må udgøre 30 procent af et børnehus, betyder markante ændringer for Vollsmoses børnehuse. Men udover nedrivninger er der ifølge rådmand Susanne Crawley også nye tilbud på tegnebrættet.

Rådmand: ’Vollsmoses børn skal have de bedste muligheder’

16. maj 2019 Der er stort fokus på planerne for nedrivninger i Vollsmose i øjeblikket. Men de politiske planer for bydelen handler især om at skabe bedre muligheder for Vollsmoses børn, mener børn- og ungerådmand Susanne Crawley (B).

Bydelssøstre går forrest til stemmeurnerne på Camp U

15. maj 2019 Vollsmoses bydelssøstre opfordrer alle i bydelen til at bruge deres stemmeret ved folketingsvalget den 5. juni. De vil selv gå forrest med et godt eksempel og på valgdagen følges hen til stemmeboksen for at sætte deres krydser.

Se udviklingsplanen: Hvad skal rives ned?

07. maj 2019 I dag blev den lovbestemte udviklingsplan offentliggjort for beboere i Vollsmose. Planen viser, hvilke boliger der skal rives ned frem mod 2030.

På jagt efter Vollsmoses skulpturer

05. maj 2019 Se et udvalg af Vollsmoses mange skulpturer og kunstværker.

Vollsmose får ny udendørs kunst

04. maj 2019 Der følger 1,8 millioner kroner til kunst med det infrastrukturprojekt, der skal gøre Vollsmose til en mere åben bydel over de kommende år. Kunstnere, Odense Kommune og beboere i Vollsmose skal sammen finde ud af, hvordan kunsten skal udformes.

Penge til lægeklinik i Vollsmose

03. maj 2019 Regeringen og Dansk Folkeparti har bevilget 3,6 millioner til oprettelsen af en lægeklinik i Vollsmose, ifølge TV2/Fyn.

Forstå ord og begreber i planerne for Vollsmose

03. maj 2019 Boligorganisationerne Civica og FAB holder beboermøder om udviklingsplanen for Vollsmose den 7. maj. Her får du forklaring på en række af de ord og begreber, der bliver brugt i forbindelse med udviklingsplanen.

Studerende er tilfredse med Diamanten

02. maj 2019 De nye studerende i Odense var generelt tilfredse med at bo midlertidigt på sovesale i Diamanten, viser en tilfredshedsundersøgelse. Også ved den kommende studiestart vil studerende flytte ind i den tidligere fritidsklub.

Ny klub vil lade børn være børn

02. maj 2019 Tre kvinder fra Granparken har startet en ny klub for børn mellem 5-12 år, der har åbent tre eftermiddage om ugen. Der manglede tilbud til børn i den alder, forklarer kvinderne.

Voxpop: Hvad er demokrati?

01. maj 2019 8.-klasseelever fra Abildgårdskolen, H.C. Andersen Skolen og andre folkeskoler i Odense var i sidste uge til Demokratidag på Camp U i Vollsmose. Her kunne eleverne deltage i forskellige workshops om rettigheder, dannelse og identitet. Vollsmose Avisen mødte fire elever fra H.C. Andersen Skolen.

Vollsmosetalent i debut på det svenske U16-landshold

01. maj 2019 Mallek Shraim slog sine helt unge folder som et stort talent i B1909. For kort tid siden fik han debut på det svenske U16-landshold, hvor han gav prøver på sine store fodboldevner.

Demokratidag: I lære som debattør

01. maj 2019 I fredags indtog 500 odenseanske elever Camp U til den årlige Demokratidag. Her lærte de, hvordan de gennem demokratiske processer kan påvirke samfundet.

Mors dag-kage

30. april 2019 Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard varmer op til mors dag den 2. maj med denne skønne og nemme kage.

Billedgalleri: Børnehaver udforskede hjernen

29. april 2019 Mandag formiddag mødte 100 børn fra børnehaver i hele Odense op i Vollsmose Kulturhus for at tage på ekspedition ind i hjernen.

Hvad sker der med Vollsmoses udvikling?

25. april 2019 Den 7. maj vil boligorganisationerne FAB og Civica fortælle beboere i Vollsmose, hvilke boliger der skal rives ned.

Ekstra Bladets oplysninger om nedrivninger er forældede

24. april 2019 Ekstra Bladet bringer i dag en artikel om, hvilke ejendomme der skal rives ned i Vollsmose. Avisens oplysninger er ikke korrekte, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Vollsmose får igen penge til gode idéer

23. april 2019 Igen i år er Vollsmose et af Odenses lokalområder, der får 220.00 kroner til at gøre gode idéer og ønsker til virkelighed.

Mand får fængselsdom for at smadre ruder på flere skoler

23. april 2019 En nu 28-årig mand smadrede i 2017 ruder på flere bygninger i Vollsmose og er nu dømt for hærværk, ifølge Fyens.dk.

Butikker i Vollsmose Torv bekæmper madspild

23. april 2019 Hvert år smider forbrugere og detailhandelen tonsvis af mad ud, der ellers kunne være blevet spist. Flere butikker i Vollsmose Torv har indført tiltag for at bekæmpe madspild.

Oplevelser til påskeferien

15. april 2019 Ved du ikke, hvad du skal lave i påskeferien? Så får du her en række anbefalinger til gratis aktiviteter for både børn og voksne.

Opskrift: Hot cross buns

13. april 2019 I anledning af brexit og påsken serverer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard her en britisk påskebolle.

En rødglødende aften

10. april 2019 Der blev gået til den, da Vollsmose Boxing åbnede dørene til Vollsmose Fight Night lørdag den 6. april.

Beboere gik på affaldsjagt i Bøgeparken

10. april 2019 Intet mindre end 14 poser på to timer. Så meget affald fik 10 børn og deres forældre samlet i Bøgeparken ved affaldsindsamlingen søndag den 31. marts, hvor mere end 200.000 danskere over hele landet deltog.

Martin viser hverdagen i Vollsmose frem

09. april 2019 Når Odense Architecture Festival rammer byen i april, er hverdagens Vollsmose blandt andet på programmet. Martin Schjönning fra Bøgeparken giver en personlig rundvisning i bydelen for at vise områdets mange nuancer.

Klimahelte fra Abildgårdskolen udnævnt til Ren By-ambassadører

08. april 2019 For kort tid siden skrev Vollsmose Avisen om 2. A fra Abildgårdskolen, der gennem et år har samlet skrald i Vollsmose en time om ugen. Nu har Odense Kommune udnævnt dem til Ren By-ambassadører, skrive fyens.dk

Region og kommune søger penge til lægeklinik i Vollsmose

03. april 2019 Odense Kommune og Region Syddanmark er gået sammen om at søge 3,7 millioner kroner til en lægeklinik i Vollsmose.

Forsvaret hjælper Fyns Politi med at søge efter spor

03. april 2019 Der er synligt militær- og politipersonale omkring Vollsmose Allé mellem Åsumvej og Bøgeparken, som hjælper Fyns Politi med at lede efter spor i forbindelse med to skudepisoder tidligere på året.
Filtrering