Filtrering

De nye veje og stier i Vollsmose tager form

23. september 2020 Ombygningen af Vollsmoses veje og stier skrider fremad dag for dag. Nu går arbejdet med den nye infrastrustruktur i gang i Egeparken.

Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken

17. september 2020 Fyns Politi beder om hjælp til at identificere de formodet gerningsmænd bag de skud, der henholdsvis dræbte en person og sårede en anden i Vollsmose om aftenen den 24. juni. Derfor har de offentliggjort billeder og videoer, der viser den formodede drabsmand.

Skole tages med på råd i kæmpe renovering

16. september 2020 Når Abildgårdskolen skal bygges om, bliver skolens brugere taget med på råd, ifølge Fyns Amts Avis.

Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza

15. september 2020 Personer i særlige risikogrupper kan fra den 1. oktober bliver vaccineret mod influenza ganske gratis på Vollsmose Apotek.

Iværksættere forfølger store drømme

11. september 2020 Tre unge iværksættere fra Fyrreparken har startet et nyt tøjmærke, der skal sætte fokus på gaden som et positivt fænomen.

Små skridt mod ny skole er taget

10. september 2020 Der er garanteret job til alle lærere fra Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, når Vollsmoses nye folkeskole slår dørene op til næste skoleår.

Børn og unge er vores fælles fremtid

10. september 2020 Vores børn og unge mennesker er vores fælles fremtid, og dem må vi ikke give op på, skriver Metha Maul fra Bøgeparken og deler her sin historie om sin datters svære vej gennem uddannelsessystemet.

Mere ro og tid skal hjælpe ledige i job

09. september 2020 En afdeling af jobrådgivere har fast plads i Vollsmose for at være tættere på borgere med udfordringer, der skal i arbejde. Det skal få flere ledige fra Vollsmose i job.

Tak for at støtte kampen mod kræft

09. september 2020 Borgerjournalist Elena Stefan overvandt egne barrierer for at støtte kampen mod kræft.

Sociale indsatser fortsætter i nye rammer

09. september 2020 Er det rigtigt, at Vollsmose Sekretariatet skal lukke? Og hvorfor lukker man altid det, der virker? Det er nogen af de spørgsmål, beboere i bydelen stiller i øjeblikket. Vollsmose Avisen har afprøvet udsagnene på Ole Jensen, chef for den samlede organisering af Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus.

Lokalt lægehus åbner for patienter

09. september 2020 En lægeklinik i Vollsmose er nu en realitet. Lægen bag klinikken, Peder Ahnfeldt-Mollerup, mener, at der er behov for praktiserende læger i bydelen og vil være med til at løfte et socialt ansvar.

Kommunen vil social kontrol til livs

09. september 2020 Der foregår negativ social kontrol af mænd og kvinder i Vollsmose. Det oplever Vollsmoses bydelssøstre. Nu vil Odense Kommune tage et opgør med problemet.

Spansk chorizo-gryde

09. september 2020 Noget af det allerbedste ved at rejse er at blive inspireret til nye retter, skriver borgerjournalist og madentusiast, der har hentet inspiration til denne ret fra Århus.

Visitationszone ikke forlænget

01. september 2020 Visitationszonen i Vollsmose ophævet, da der i det seneste stykke ikke har fundet hændelser sted, der kunne begrunde at opretholde den. Politiet holder dog stadig et vågent øje med området.

’Alle er en del af løsningen’

27. august 2020 Beboerne i Vollsmose har fået nok af kriminalitet og vil være en del af løsningen. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd må det aldrig være borgernes opgave at lave politiarbejde, men de kan spille en meget vigtig rolle i det forebyggende arbejde.

Mindeord: Lad os tale om Abdinur for at få retfærdighed

27. august 2020 Abdinur Mohamed Ismail var min ven og som en storebror for mig og min familie. Hans liv blev taget på tragisk og grusom vis. Derfor skal vi blive ved med at tale om ham for at få retfærdighed for hans uretfærdige død.

Politidirektør: Oplevelsen af tryghed har lidt  et knæk

27. august 2020 Politidirektør i Fyns Politi, Arne Gram, forstår beboernes utryghed efter sommerens skudepisoder. Han roser civilsamfundet i Vollsmose for at samarbejde med politiet og appellerer til, at parterne står sammen om ikke at lade bandemiljøerne sætte dagsordenen i bydelen.

Flere fængslet i sag om drabsforsøg på pædagog

27. august 2020 To unge mænd er blevet varetægtsfængslet i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog i Fyrreparken. Det skriver Fyns Amts Avis.

Borgmester: I står ikke alene i kampen mod  kriminalitet

27. august 2020 Hvordan skal de banderelaterede problemer i Vollsmoses løses, og hvilken rolle skal almindelige beboere spille? Det har Vollsmose Avisen spurgt borgmester Peter Rahbæk Juel om.

Nyt team skal forebygge kriminalitet blandt unge

26. august 2020 Flere børn og unge i Vollsmose har en adfærd, der kan ende i kriminalitet, sammenlignet med resten af byen, ifølge SSP Odense. Derfor har de oprettet et særligt Vollsmose-team, der skal forebygge, at bydelens børn og unge kommer ud i kriminalitet.

Beboere tager initiativ: ’Vi skal selv samle grydeskeen op og organisere os’

26. august 2020 Hvordan kan borgerne i Vollsmose og resten af Odense gøre en aktiv indsats for at bekæmpe vold og kriminalitet? Det spørgsmål er hele sommeren blevet debatteret i en Facebook-gruppe og på borgermøder, som en håndfuld beboere står bag.

Gennemgribende renovering af Østerhøj i fuld gang

26. august 2020 En ny facade, nye altaner og en ekstra etage med en penthouse-lejligheder er elementerne i en omfattende renovering af Østerhøj.

Det somaliske samfund rækker ud

26. august 2020 Det somaliske samfund i Vollsmose og resten af Odense vil være med til at løse udfordringerne med bander og kriminalitet i samarbejde med myndighederne.

Beboere siger stop til kriminalitet og vold

26. august 2020 Vollsmoses beboere har fået nok af kriminelle grupperinger, der spreder utryghed i bydelen, og flere siger fra efter sommerens skudepisoder, hvor en mand uden relation til konflikten blev skudt og mistede livet. Men hvad skal beboerne gøre?

Rødbedetatar

25. august 2020 Til denne opskrift brugte borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard rødbeder fra sin pallehave ved Vollsmose Torv.

Tusinder tager testen for at bremse smitte

25. august 2020 Rigtig mange beboere lader sig teste, og nogle smittede er fundet i Vollsmose, viser de foreløbige resultater fra det midlertidige testcenter i bydelen. Testcentret er åbent resten af ugen.

Testcenter åbner igen i Vollsmose

14. august 2020 Coronasmitten er i øjeblikket stigende i Danmark. Derfor genopretter Odense Kommune og OUH et testcenter i Odense NØ, hvor borgere fra i morgen - lørdag - kan blive testet. Det bliver placeret på parkeringspladsen foran Vollsmose Torv.

Vollsmoseklubber går efter toppen

14. august 2020 B1909 og Fyns Internationale Ungdomsklub tager hul på en ny fodboldsæson i den kommende weekend. Begge klubber føler sig godt rustet til sæsonstarten og regner med at slutte i toppen.

Konflikt er stadig i gang: Visitationszonen forlænges igen

13. august 2020 Visitationszone i Vollsmose bliver forlænget til den 27. august for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og kriminelle handlinger. Det meddeler Fyns Politi. Den skærpede strafzone forlænges ikke.

Det myldrer med sommeraktiviteter i Vollsmose

07. august 2020 Børn og unge i bydelen har hen over sommeren kunnet deltage i alt lige fra fodbold, boksning og taekwondo til rundbold og cykelcafé.
Filtrering