Foreninger får støtte til at gøre en forskel

Foreningen We Enjoy giver børn og unge i Vollsmose gode fællesskaber med leg og sport som omdrejningspunkt.

Foreningerne We Enjoy, Vollsmose Boxing og PAN i Vollsmose har fået støtte fra Odense Kommunes Udviklingspulje. Fælles for de tre foreninger er, at pengene særligt kommer børn og unge til gode.

Tre Vollsmose-foreninger har fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra Odense Kommunes Udviklingspulje, hvor der hver år uddeles 500.000 kroner til støtte af udviklingsprojekter og tiltag for folkeoplysende foreninger, aftenskoler og selvorganiserede grupper.

We Enjoy fik 8.000 kroner til deres arbejde med at give børn og unge gode oplevelser med sport, leg og bevægelse. Vollsmose Boxing fik tildelt 25.000 kroner, der primært skal bruges til en træningslejr for unge og deres forældre. På træningslejren skal der være fokus på, hvordan sport og skole går godt hånd i hånd. PAN fik 3.000 kroner til et åbningsarrangement for den nyopstartede forening, der arbejder for bedre integration af østafrikanske unge og blandt andet vil tilbyde online rådgivning.

Taknemmelige for støtte
Pengene fra kommunens udviklingspulje åbner for nye muligheder i foreningerne, og initiativtageren bag We Enjoy, Abdi Raqiib Hasan Yusuf, er taknemmelig for den økonomiske håndsrækning.

– Vi er rigtig glade for bidraget, fordi vi med pengene kan bygge videre på de mål og drømme, vi har for foreningen og gøre lidt mere for børnene og de unge, fortæller han.

Støtten kommer blandt andet til at gøre en forskel for foreningens eSport-hold.

– Nu har vi penge til at sende dem af sted til turneringer, så det er fantastisk, at de kan få den oplevelse, siger Abdi Raqiib Hasan Yusuf og fortæller samtidig, at en god bid af pengene også vil blive brugt til et udendørsarrangement til sommer, hvor foreningen vil samle børn og unge fra flere forskellige udsatte boligområder til fælles aktiviteter i Vollsmose.

Seneste Artikler
Vollsmose får en anderledes skolevej
Nye trænere i B1909 sørger for børnene
Lav din egen fastelavnskrone
Karameller med havsalt
Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret