Krydderkage med Ras El Hanout

Krydderkage både dufter og smager af jul, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard. Han serverer denne gang krydderkage med den marokkanske krydderiblanding Ras El Hanout.

En af de ting, jeg forbinder med jul, er krydderkage. Det både dufter og smager af jul. I Danmark har vi ikke så store traditioner for krydrede kager, som andre lande har. Og det er egentlig synd, da det smager dejligt. Jeg har en krydderiblanding, der hedder Ras El Hanout. Det er en marokkansk krydderiblanding, der passer perfekt til krydderkage.

LÆS OGSÅ: Sukkerbrød til den søde juletid

I opskriften har jeg skrevet hvilke krydderier, der skal i kagen. Men har man en yndlings krydderiblanding - eller er der nogle krydderier, man ikke er så vild med, så kan man krydre, som det passer én selv. Jeg brugte cirka en spiseske Ras El Hanout og lidt stjerneanis, nelliker og ekstra kanel. Mandel- og hasselnøddemel kan man sagtens selv lave, hvis man har en god blender.

Sådan gør du: Lav en krydderiblanding af eksempelvis kanel, nellike, ingefær, anis og enebær. Varm fløde, honning og smør op. Tilsæt alle krydderier og salt. Tag det af varmen og lad det trække under låg i 15 minutter. Tænd ovnen på 170 grader. Hak mandlerne groft og bland med resten af ingredienserne. Tilsæt den krydrede fløde og rør det hele godt sammen. Smør en sandkageform og hæld dejen i formen. Bag kagen 40 minutter i midten af ovnen. Lad den bagefter køle af på en bagerist inden servering. Velbekomme.

Det skal du bruge:
1 dl piskefløde
200 g honning
50 g smør
1 spsk. krydderiblanding
1 tsk. kardemomme
2 knivspids peber
2 knivspids salt
100 g mandler
100 g mel
2 tsk. bagepulver
30 g mandelmel
30 g hasselnøddemel
1 æg
Revet citronskal

Seneste Artikler
Aktivister får bøder for at kaste nøgler som protest mod nedrivninger
Små forfattere læste højt på biblioteket
Teatersimulator bringer scenekunst til Vollsmose Torv
Medarbejdere fra kommunen er rykket til Vollsmose
Boksning er læring i at håndtere frygt