Pris fyrer op under ildsjæle

Vollsmose Boxing løb med Ildsjæleprisen 2018 den 28. september til FrivilligGalla. Her var både trænere og boksere mødt op for at hylde det frivillige arbejde i Odense. Foto: Privat

Vollsmose Boxing vandt for nylig Ildsjæleprisen 2018. Prisen skaber glæde i klubben og giver kræfter til at fortsætte det gode arbejde.

At der er mange ildsjæle i den ambitiøse bokseklub, Vollsmose Boxing, ved enhver, der følger foreningens arbejde. Men nu er det ganske vist for alle. Vollsmose Boxing vandt nemlig Ildsjæleprisen 2018, som bliver uddelt af Odense Kommune. Det foregik ved det store FrivilligGalla, hvor publikum stemte om, hvilken forening, der skulle modtage prisen.

- Selvom vi har modtaget flere priser tidligere, er det noget ganske særligt at modtage en pris, hvor publikum har haft det afgørende ord, lyder det fra cheftræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam.

Skulderklap til Mosen
Vollsmose Boxing modtog prisen på baggrund af deres enestående arbejde med unge mennesker fra vanskelige kår. Klubben bidrager ikke alene til at udklække dygtige boksere, men sørger også for at inddrage forældrene i de unges foreningsliv og tilbyder medlemmerne en lektiecafe, så de kan få deres skolekundskaber styrket.

- Det er fedt at få påskønnelse for det arbejde, vi laver. Og det er dejligt for bokserne i klubben og hele Vollsmose som sådan at få et skulderklap for noget positivt, siger Shahbaz Aslam.

Nødvendigt med priser
Vollsmose Boxing er ikke den første forening i Vollsmose eller med tilknytning til området, der har modtaget Ildsjæleprisen. Den Fri Rådgivning fik udmærkelsen i 2012 og foreningen ’2 timer om ugen’ modtog prisen i 2016.

- Det var en fin anerkendelse for det arbejde, vi gør. Vi kunne også mærke en større opmærksomhed omkring vores forening efterfølgende, fortæller Alaa Abdol-Hamid, der er daglige leder af ’2 timer om ugen’.

Hun ser det i øvrigt som lidt af en nødvendighed, at der sættes pris på frivilliges arbejde.

- Ildsjæleprisen kan for eksempel være med til at fastholde interessen for frivilligt arbejde, hvilket er meget nødvendigt, hvis foreningsarbejdet skal lykkes, siger Alaa Abdol-Hamid.

Gør noget rigtigt
For dette års modtager af Ildsjæleprisen er der mere end nok at gøre med det daglige arbejde. Søgningen til klubben har været så stor, at der for øjeblikket er lukket for yderligere tilgang. Derfor giver prisen de frivillige i klubben kræfter og lyst til at fortsætte arbejdet.

- Ildsjæleprisen fortæller os, at vi har fat i noget rigtigt, der gavner mange unge mennesker i Vollsmose. Det er en stor glæde, siger Shahbaz Aslam.

Seneste Artikler
Se billederne: Dans, dunk og mål på Vollsmoses asfalt
Politisk uenighed om letbanens etape 2
Scenen skifter i kulturhuset
85-årig fra Ældrecenter Øst fundet i god behold
9’erne går efter skarpe unge