Razi indtager den røde løber

Razi Irawani sammen med kollegaer fra Sohail A. Hassan og Pure Fictions ’Lad de døde hvile’ til premieren den 4. oktober på festivalen CPH PIX i København. Foto: Yann Houlberg Andersen

Razi Irawani fra Granparken havde sin debut på det store lærred, da horror-komedien ’Lad de døde hvile’ blev vist på Danmarks største spillefilmsfestival i sidste uge.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Razi Irawani for nylig stod i jakkesæt i Gloria biograf i København og så sig selv på biografplakaterne på væggene.

- Jeg tænkte bare: ’Wow, det her har jeg ventet på hele mit liv.’ Jeg kommer jo bare fra Vollsmose, og nu jeg med i en film i biografen, siger den 21-årige skuespiller og musiker fra Granparken, der med egne ord var ’helt oppe at køre’, da han så sit navn rulle over skærmen i filmens åbning.

Han spiller klassens nye dreng Amir i den nye horror-komedie ’Lad de døde hvile’. Den handler om gymnasieeleven Jimmy, der viser sig at have okkulte evner og gerne vil i kontakt med sin afdøde mor.

- Min karakter Amir er ikke en ’wallah habibi’-type, og det er jeg rigtig glad for. Jeg vil gerne vise andre, at man godt kan komme fra Vollsmose, drømme stort og opnå sine drømme, siger Razi Irawani, der var på optagelser til filmen i 2015. Siden har filmen været i klipperummet for at blive klar til det store lærred.

- Det er en helt vildt fed oplevelse endelig at se filmen, og det har været hele ventetiden værd, fortsætter han.

Publikum grinte
Ifølge Razi Irawani har responsen på ungdomsgyseren, som er instrueret af Sohail A. Hassan, været overvældende. Den første visning på spillefilmsfestivalen CPH PIX, der både viser internationale film og nye danske titler, var udsolgt.

- Jeg synes selv, at jeg er sjov i filmen. Nogle af mine replikker er lidt improviserede, men folk grinte i biografen, og det gav mig en følelse af, at filmen og min rolle virker. Men jeg kunne heller ikke lade være med at kigge efter fejl og ting, jeg kunne have gjort bedre, fortæller Razi Irawani, der før sin skuespildebut blev et kendt ansigt på sociale medier som YouTube og Instagram.

Tålmodighed betaler sig
Siden Razi Irawani hittede på YouTube med nummeret ’Shahata’ i 2014 og året efter fik rollen som Amir i ’Lad de døde hvile’, har han fokuseret både på musikken og skuespillet. Han er blevet formand for en ny musikforening i Vollsmose og har lavet ny musik, som han lægger ud gennem sociale medier. Han medvirker i TV 2s nye serie ’Kriger’ og synger i DRs kommende serie ’En sang fra hjertet’. Samtidig forsøger han også at færdiggøre HF ved siden af.

- Jeg vil gerne have en uddannelse, men det er svært at få tid til det hele, når jeg også vil forfølge skuespildrømmen, siger Razi Irawani, der ikke er bange for at drømme stort.

- Jeg vil gerne lave Danmarks sjoveste film, og så vil jeg også gerne til Hollywood og lave film en dag, siger han og fremhæver én vigtig lektie, han allerede har lært:

- Jeg kan godt være meget utålmodig, men jeg begynder at forstå, at tålmodighed betaler sig. 

’Lad de døde hvile’ forventes at kunne ses i flere danske biografer senere på året.

’LAD DE DØDE HVILE’
’Lad de døde hvile’ er produceret af produktionsselskabet Pure Fiction.

Det er instruktør Sohail A. Hassans spillefilmsdebut. Han har tidligere vundet flere priser for sine kortfilm.

Filmen bliver vist på filmfestivalen CPH PIX som en del af kategorien New Danish Directors: Upcoming.

Filmen skal også videre på flere internationale filmfestivaler ifølge producent Jannick Raunow.

Seneste Artikler
Se billederne: Dans, dunk og mål på Vollsmoses asfalt
Politisk uenighed om letbanens etape 2
Scenen skifter i kulturhuset
85-årig fra Ældrecenter Øst fundet i god behold
9’erne går efter skarpe unge