Sådan kan du bruge svømmehallen

Hvis man ønsker at svømme i Vollsmose Svømmehal, er det nemmeste at melde sig ind i de foreninger, der allerede bruger hallen.

Hvad gør man, hvis man gerne vil svømme i Vollsmose Svømmehal? Det spørgsmål stiller flere beboere i Vollsmose, efter svømmehallen i august sidste år lukkede for offentlige gæster.

Svaret er, at man skal melde sig ind i en af de foreninger, der allerede bruger svømmehallen og har fået tildelt tid af Odense Kommune. Den anden mulighed er, at man opretter en forening og søger om tid til at bruge hallen.

Hvor beboere førhen har kunnet møde op i hallens åbningstid for at trække i badetøjet, så blev det sidste år besluttet af politikere i By- og Kulturudvalget, at der ikke længere skulle være offentligt åbent i Vollsmose Svømmehal. I stedet er brugen af svømmehallen forbeholdt foreninger og klubber.

LÆS OGSÅ: Svømmehal sløjfer offentlig åbningstid

De nye åbningstider blev gennemført, fordi der i gennemsnit trådte seks mennesker igennem glasdørene i timen. Og det var for lidt til at blive ved med at holde åbent.

Foreninger er glade
Til august er det så et år siden, at de ændrede åbningstider trådte i kraft. Ifølge Rune Bille, der er chef for Odense Idrætspark og ansvarlig for driften af svømmehallerne i Odense, fungerer ordningen fint.

– Mange mennesker får glæde af hallen, og det står mål med de ressourcer, vi skal bruge på at holde hallen åben, siger han og oplyser, at der i øjeblikket er 10 foreninger, der benytter svømmehallen i løbet af en uge.

En af foreningerne er Familiens Idrætsforening, der holder til i Vollsmose. Her er formand Mohammed Mansour godt tilfreds med de ændrede forhold i svømmehallen. Han kan nemlig konstatere, at flere medlemmer er kommet til, og at det summer af aktivitet de to gange om ugen, hvor foreningen gør brug af hallen.

– Men nok så vigtigt, så betyder det, at mange børn får lært at svømme i trygge omgivelser sammen med familien, siger han.

LÆS OGSÅ: Kvinder klar til at undervise i svømning

I Bøgeparkens Idrætsforening, der også svømmer på de gamle baner på Vollsmose Allé, lyder der også positive toner.

– Vi har benyttet svømmehallen i over 20 år og er fortsat glade for at bruge den. Det gælder både børn og voksne, siger formanden i foreningen, Ibrahim Malak, der dog ikke har oplevet, at den nye ordning har givet flere medlemmer.

– Vi har fortsat mange trofaste medlemmer, der benytter svømmehallen, siger Ibrahim Malak.

Stadig plads til flere
Selvom der er godt gang i svømmehallen ugen igennem, skal personer, der er interesseret i at svømme, men ikke er medlem af en forening, ikke holde sig tilbage. Svømmehallen har nemlig stadig ledige tider.

– Jeg kan kun opfordre interesserede til enten at melde sig ind i en af de foreninger, der benytter hallen. Det er den enkleste løsning, for så skal den forening blot søge om mere tid. Men man kan også gå sammen nogle stykker og etablere en ny forening, lyder rådet fra Rune Bille fra Odense Idrætspark.

Ud af de foreninger, der svømmer i Vollsmose, er det lykkedes at finde informationer på svømmetider og priser hos syv ud af ti.

Familiens Idrætsforening
Onsdag kl. 13.00 – 14.00 (mænd)
Fredag kl. 19.30 – 20.30 (familier med børn)
Kontakt: Mohammed R. Mansour på tlf. 31 41 39 29 eller familiens2@hotmail.com for mere info.
Pris: 150-200 kr. pr. halve år

Munkemose Motion
Tirsdag og torsdag kl. 10.00 – 10.30
www.munkemosemotion.dk
Pris: 350 kr. pr. år.

Vollsmose IF
Tirsdag kl. 15.55  – 20.00 (børn)
Tirsdag kl. 19.00 – 20.00 (kvinder)
www.vollsmose.org
Pris: 200 kr. om året for børn fra 4 – 18 år, 250 kr. for voksne over 18 år

Frem Odense
Mandag kl. 20.15 – 22.15 Vollsmose (senior vandpolo)
Tirsdag kl. 20.00 – 21.00 Vollsmose (senior vandpolo)
Onsdag kl. 17.30 – 19.00 (svømmeskole)
Fredag kl. 18.00 – 19.30 Vollsmose (senior vandpolo)
www.frem-odense.dk
Pris: 675 kr. om året for svømmeskole, 800 – 875 kr. om året for senior vandpolo

Lavia – Odense handicapidrætsforening
Tirsdag kl. 19.00 – 20.00 og 20.00 – 21.00
www.laviaodense.dk
Pris: 300 kr. pr. halvår

H2 Odense
Klubben har hold inden for vandpolo for damer, masters og seniorer, øvede og nybegynderhold for børn og motionssvømning for voksne med mere. Se alle svømmetider på klubbens hjemmeside.
www.h2odense.dk
Pris: 700 kr. for et år

Bøgeparkens Idrætsforening
Tirsdag kl. 9.00 – 10.00
Fredag kl. 20.30 – 22.00
Ønsker man at svømme, møder man op de pågældende tider og melder sig ind.
Pris: 100 kr. pr. kvartal.

Seneste Artikler
Vollsmose får en anderledes skolevej
Nye trænere i B1909 sørger for børnene
Lav din egen fastelavnskrone
Karameller med havsalt
Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret