Værestedet Øst gør klar til udstilling

Niels Aage Grænse og Gitte Vendelbo er begge frivillige hos Værestedet Øst. Her ses de med deres seneste kreationer.

De strikker, hækler, broderer og maler på livet løs. Det kreative håndværk er blevet et socialt samlingspunkt for Værestedet Øst, som udstiller deres kreationer på Vollsmose Bibliotek og Kulturhus.

Fra grydelapper til sutsko, broderede billeder og en lampe lavet af et vinglas og pergamentpapir. Kun fantasien sætter grænser på Værestedet Øst, hvor brugernes kreative håndværk pryder væggene og samtlige kroge og hjørner i huset i Egeparken. Den 17. september får de kreative produktioner dog en luftforandring, når værestedet udstiller i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus.

 - En af grundene til at udstille vores ting er, at vi gerne vil vise andre, hvad vi kan, og hjælpe andre til at komme i gang, fortæller Niels Aage Grænse, som har brugt værestedet i fire år.

 - Folk kommer ofte og får hjælp til at lave noget. Nogle gange kommer vi på opgaver, som vi ikke har prøvet før, og så mødes man om opgaven og finder ud af det sammen, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: 20 år med Værestedet Øst: 'Her passer vi på hinanden'

Gitte Vendelbo har brugt værestedet i tre år. For hende er håndarbejdet med til at holde hovedet i gang.

 - Man kommer hinanden ved og lærer af hinanden, forklarer Gitte Vendelbo, der lige som Niels Aage Grænse ikke kun er bruger, men også frivillig på værestedet.

Alle kan noget
I hobbyrummet er en hel væg blevet malet grøn med træer, græs og blade. I biblioteket står en papkasse fyldt med varme, hjemmestrikkede sutsko, og i vinduerne hænger det ene dyr efter det andet lavet i Hama perler. Med pensler, perler og pinde bliver der skabt alverdens værker på Værestedet Øst.

 - Vi spænder meget bredt i forhold til det kreative. Alle kan et eller andet, og det har overrasket mig meget. Jeg må være den, som er mindst kreativ hernede, fortæller socialrådgiver på Værestedet Øst, Signe Christensen.

 - Men du forsøger, lyder det lidt trøstende og med et glimt i øjet fra Gitte Vendelbo.

Et selvtillidsboost
I Værestedet Øst kan man altid komme med en idé til en aktivitet - uanset om det er kreativt eller praktisk, ifølge medarbejder Karina Linnrose. Hendes opfattelse er, at det giver et selvtillidsboost at gøre noget for andre, og at det giver en følelse af medbestemmelse, når alle i huset bidrager.

Niels Aage Grænse og Gitte Vendelbo er begge enige i, at man får mere selvtillid, når man påtager sig opgaver.

- Jeg startede hernede som bruger og blev senere frivillig. Det med at få nogle opgaver og hjælpe andre giver en frygtelig masse selvtillid, fortæller Niels Aage Grænse.

LÆS OGSÅ: Værestedets brugere strikker sprutter til for tidligt fødte børn

 - Det er brugerne af værestedet som i fællesskab udfylder rammerne her på Værestedet Øst. Det er ikke sådan, at vi medarbejdere står for underholdningen, fortæller Karina Linnrose, inden hun bliver afbrudt:

 - Nej så havde det sgu nok været kedeligt, lyder det kækt fra en af husets gæster, som får hele bordet til at grine.

De mange kreative sysler fra Værested Øst bliver udstillet på Vollsmose Bibliotek fra den 17. september - den 7. oktober i bibliotekets åbningstid.
Mandag den 17. september kl. 13.00 - 14.30 vil der desuden være fernisering, hvor man kan møde nogle af dem, der udstiller og høre om deres arbejde.

Seneste Artikler
Vollsmoses medier holder sommerferie
Dabke-elever øver tramp og takter i Bøgeparken
Ibrahim vil være minoriteternes stemme
Respect vil gøre bydelen mere bæredygtig
Ruller ud med tips til gratis sommeroplevelser