Ny festival med lækker bi-smag

Honning er et tværkulturelt produkt, som de forskellige religioner kan være fælles om, ifølge udviklingspræst Povl Götke. Han er idémanden bag en honningfestival i Vollsmose, der løber af stablen den 31. august. Arkivfoto: Privat

Vollsmose Biavlerforening, Vollsmose Kirke og Foreningen Respect fejrer årets honninghøst ved en festival i slutningen af august. Målet er at styrke fællesskabet og kendskabet til den søde spise.

Det sker ikke hver dag, at honning er omdrejningspunktet for en hel festival. Men i Vollsmose sker det ikke desto mindre den 31. august. Her går Foreningen Respect, Vollsmose Biavlerforening og Vollsmose Kirke sammen om en masse aktiviteter, hvor honning er i centrum.

- Jeg har længe syntes, det var oplagt at lave sådan en festival. Honning spiller nemlig en stor rolle både i islam og kristendommen. Det er gudernes nektar. En guddommelig kraft omsat i et naturprodukt, der har mange positive effekter på sundheden. Honning er så at sige et tværkulturelt produkt, som de fleste religioner kan være fælles om, siger udviklingspræst i Vollsmose Kirke, Povl Götke, som var den, der oprindelig fik idéen til festivalen.

Udviklingspræsten ser også honningfestivalen som et fint eksempel på, hvilke arrangementer folkekirken skal være med til i Vollsmose og hvilken rollen, den skal spille.

- Folkekirken skal afspejle den demografi, den er en del af i Vollsmose. Det vil sige, at den skal kunne rumme andre etniciteter og grupper end de kristne. Kirken skal være en ressource for beboerne i Vollsmose, forklarer han.

Det søde fællesskab
Det ser en anden af arrangørerne, Vollsmose Biavlerforening, også gerne bliver tilfældet.

- Vi håber, at festivalen kan være med til at styrke fællesskabet i Vollsmose og ikke mindst kendskabet til honningens mange positive egenskaber i forhold til sundheden, siger Ahmad Daoud, der er formand i biavlerforeningen.

LÆS OGSÅ: Sort honning fra Vollsmoses biavlere

Han fortæller i den forbindelse, at han har kørt et projekt med fire af børnehaverne i Vollsmose, hvor børnene har set, hvordan honningen bliver til, og hvilken rolle bierne spiller for miljøet.

- Oplysning er en vigtig del af vores arbejde, og på festivalen er det børnehavebørnene, der på vores stand skal fortælle om, hvordan man skræller og slynger honning samt sørge for smagsprøver til publikum, siger han.

Det er første gang festivalen afholdes, så selvfølgelig er arrangørerne spændte på forløbet.

- Nu skyder vi noget i gang, der forhåbentlig er levedygtigt, siger Povl Götke.

Ahmad Daoud tilføjer:

- Hvis beboerne får en god dag og samtidig bliver bevidste om, hvor vigtigt et produkt honning er, er vi nået langt.

Smag Vollsmoses honning

Mød lokale biavlere og hør om honningens kulturhistorie den 31. august kl. 10.00 på pladsen foran kirken og Aldi, når Vollsmose Kirke, Foreningen Respect og Vollsmoses Biavlerforening inviterer børn og voksne til honningfestival. Der vil være børneaktiviteter, madboder,  musik og meget andet. 

Seneste Artikler
Vollsmose får en anderledes skolevej
Nye trænere i B1909 sørger for børnene
Lav din egen fastelavnskrone
Karameller med havsalt
Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret