Rådmand vil lukke skole i Vollsmose

Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) foreslår at lukke H.C. Andersen Skolen og flytte børnene til naboskolen Abildgårdskolen, skriver Fyens.dk.

Luk H.C. Andersen Skolen, flyt børnene til naboskolen Abildgårdskolen og giv så Vollsmose en ny skolestart. Sådan lyder et nyt forslag til en ny skolestruktur fra Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), ifølge Fyens.dk.

Hun mener, at der skal gøres op med årtiers fejlslagen indsats for børnene i Vollsmose.

- Med ét skoledistrikt vil vi lave en ny start og en attraktiv skole i et ghettoområde under transformation, og fysisk kan børnene være på én skole, forklarer Susanne Crawley Larsen til Fyens.dk.

Iølge Salem Said, der har tre børn på H.C. Andersen Skolen og er formand for skolebestyrelsen, så er skolen god og fortjener bedre end en lukning.

- Vi har en rigtig flot og moderne bygning, og vi har lærere med et meget højt fagligt niveau. Så det er ikke rart med sådan en besked, konstaterer han til Fyens.dk og peger på, at flere penge til mere undervisning og flere dygtige lærere er vejen frem istedet for en lukning.

Har opbakning fra flere partier
Hos flere af de øvrige partier - blandt andre Venstre og Socialdemokraitet - i Børn- og Ungeudvalget er man åben for at diskutere forslaget, ifølge TV2 / Fyn.

Rådmandens oplæg til en ny skolestruktur i Vollsmose kommer i forlængelse af Den Sidste Vollsmoseplan, der er byrådets plan for at gøre Vollsmose til en bydel på lige fod med resten af Odense. En del af oplægget til en ny skolestruktur i Vollsmose er, at der skal satses massivt på åben skole og på at tiltrække de dygtigste lærere. Der skal være økologisk madordning, måske profilspor med robotter og FN's 17 verdensmål, og så skal der massivt fokus på sprog og på fravær.

Ifølge Fyens.dk foreslår Susanne Crawley Larsen at lukke H.C. Andersen Skolen, fordi det er den mindste af de to Vollsmose-skoler, hvorfor der ikke er plads til begge skolers elever.

Seneste Artikler
Vollsmose får en anderledes skolevej
Nye trænere i B1909 sørger for børnene
Lav din egen fastelavnskrone
Karameller med havsalt
Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret