Skyderi i Vollsmose er første store sag med dobbelt straf

Der er nu rejst tiltale mod fem mænd med krav om dobbelt straf efter et skyderi mod en far og hans søn i Bøgeparken i februar, skriver fyens.dk.

Skyderiet i februar, hvor der blev affyret skud mod en mand og hans fire årige søn på Bøgetorvet, har nu ført til tiltale mod fem mænd, hvoraf to risikerer at blive udvist. Anklagemyndigheden stiller krav om dobbelt straf, fordi forbrydelsen er sket på i et tidspunkt, hvor der var indført skærpet strafzone i Vollsmose.

Det er første gang, den skærpede sanktion tages i brug, efter den tidligere regering sidste år gav politiet mulighed for ar udpege skærpede strafzoner som en del af planen ’Et Danmark uden parallelsamfund’.

Alle fem er ansvarlige
I den konkrete sag er fem mænd tiltalt for at have besiddet et skarpladt skydevåben, som den ene affyrede flere gange mod en bil med en mand og dennes fire årige søn om eftermiddagen den 20. februar 2019 på Bøgetorvet. Det fremgår af anklageskriftet, at alle er ansvarlige for skuddene, selv om kun den ene havde fingeren på aftrækkeren.

De fem mænd er anklaget for at udsætte de to for livsfare samt i et kælderrum i Bøgeparken at have gemt i alt 336 skarpe patroner.

Retssag i november
Specialanklager Klaus Lauridsen oplyser, at de fem sidder varetægtsfængslet frem til retssagen, der indledes i november ved Retten i Odense. Specialanklageren vil ikke sige noget om den straf, som anklagemyndigheden vil gå efter. Den behandles som nævningesag, hvor påstanden er mindst fire års fængsel. De fem vil frifindes.

Seneste Artikler
Vollsmose får en anderledes skolevej
Nye trænere i B1909 sørger for børnene
Lav din egen fastelavnskrone
Karameller med havsalt
Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret