Sag om udsmidning af familie i Birkeparken kommer ikke for international domstol

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist at tage sag op om Vollsmose-familie, der blev smidt ud af deres bolig på grund af en søns kriminalitet. Det skriver Fyens.dk.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg tager ikke sagen op om den familie fra Vollsmose, der sidste år blev sat ud af deres bolig i Birkeparken på grund ad den kriminalitet, som en søn begik i Bøgeparken.

Efter at sagen mellem familien og boligselskabet FAB blev prøvet og tabt i Højesteret i maj 2018, meddelte familiens forsvarer, Vilhelm Dickmeiss, at de ville forsøge at få sagen for menneskerettighedsdomstolen.

LÆS OGSÅ: Beboere: Udsmidning er en hård, men nødvendig dom

Til Fyens.dk forklarer advokat Vilhelm Dickmeiss at der er kommet en meddelelse fra menneskerettighedsdomstolen om, at sagen ikke bliver taget op. Dermed er den endegyldigt afgjort.

Yderligere tre familier risikerer at blive sat ud af deres boliger i Vollsmose, når Østre Landsret i januar skal behandle Fyns Almennyttige Boligselskabs (FAB) beslutning om at opsige dem som følge af familiemedlemmers kriminalitet i området.

LÆS OGSÅ: Højesteret afgør: FAB må opsige familie efter brandbombesag

De tre nye sager udspringer af samme sag fra 2015, hvor en gruppe unge mænd kastede brandbomber mod politiet.

Seneste Artikler
Se billederne: Dans, dunk og mål på Vollsmoses asfalt
Politisk uenighed om letbanens etape 2
Scenen skifter i kulturhuset
85-årig fra Ældrecenter Øst fundet i god behold
9’erne går efter skarpe unge