Beboer vil have letbane

Letbanens etape 2 skal bringe Odense NØ tættere på resten af byen. Beboer i Lærkeparken hilser ruten velkommen, ifølge TV 2/Fyn.

En nem, hurtig og direkte rute fra det nordøstlige Odense via Vollsmose til centrum af Odense og videre til Odense Zoo. Nogenlunde sådan lyder beskrivelsen af den mulige anden etape på Odense Letbane. I netop Vollsmose møder den potentielle letbane rosende ord, skriver TV 2/Fyn.

LÆS OGSÅ: Politisk uenighed om letbanens etape 2

- Vi har ligesom et stort gab til resten af byen, fordi der er relativt langt. Vi har brug for at hele bydelen bliver løftet, En letbane er ikke bare en busrute, som kan lukkes eller flyttes. Det er en fast infrastruktur som bliver liggende i mange år, siger Thomas Skov Jensen, der er næstformand i Lærkeparkens afdelingsbestyrelse, til den lokale TV-station.

I Odense Zoo peger vicedirektøren på, at en letbane vil gøre det endnu nemmere for odenseanerne at komme til den zoologiske have.

LÆS OGSÅ: Byråd sætter millioner af til mere letbane

I forbindelse med budgetforliget for 2020 har byrådet besluttet at bruge 38,1 millioner kroner på en VVM-undersøgelse af to mulige strækninger for etape 2 af Odense Letbane. Dertil kommer 15 millioner kroner fra Bygge- og Transportministeriet, der skal gå til en opdatering af udredningsraporten for etape 2. Først når de to efter planen er klar i 2021 vil man tage endelig stilling til etape 2. 

Seneste Artikler
Beboerformand: Brug din stemme i helhedsplanen
Træner i speciel situation: Klubkammerater kæmpede i finalen
FIUK har kurs mod oprykning
En familiehistorie om immigration
Tag snakken og drop pegefingeren