Byråd sætter millioner af til mere letbane

PR-foto: Odense Letbane

Et flertal i Odense Byråd går videre med etableringen af letbanens etape 2 i Odense og afsætter 38 millioner kroner til en forundersøgelse. Det skriver TV2/Fyn.

Et flertal i byrådet afsatte i sidste uge millioner til mere letbane. Ifølge budgetforliget kommer den nye letbane til at gå enten fra Seden til Sukkerkogeriet i Odense Midtby eller fra Seden til Odense Zoo. Det skriver TV2/Fyn.

LÆS OGSÅ: Politiske uenighed om letbanens etape 2

Strækningen skal ifølge forligsteksten gå gennem Vollsmose og være med til at udvikle bydelen fra et udsat byområde til en ligeværdig del af Odense, som investorerne kan se muligheder i.

Først en forundersøgelse
Det afsatte millionbeløb skal gå til en såkaldt VVM-undersøgelse, der er en redegørelse for- og vurdering af virkninger for miljøet ud fra, hvordan et bygge- eller anlægsprojekt vil påvirke det omgivende miljø. Den skal efter planen ligge færdig om to år, og først herefter skal byrådet træffe den endelige beslutning, og ikke mindst forhandle med regeringen om at få en medfinansiering af det store anlægsprojekt omkring letbanens etape 2. 

Udover de 38 millioner kroner fra Odense Kommune bidrager Transport- og Boligminsteriet med 15 millioner til forundersøgelsen, der altså i alt kommer til at koste 53 millioner kroner, ifølge TV2/Fyn.

Seneste Artikler
Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone
Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus sammenlægges
Fyns Politi: Den sårede mand har relationer til konflikt
Beboere laver mindehøjtidelighed for skuddræbt
Virus sætter ikke en stopper for sommerens tilbud