Forvaltning vil have mere kultur i Vollsmose

Et forslag vil gøre den tidligere ungdomsklub Pyramiden / Diamanten i Vollsmose til et kulturelt samlingssted. Arkivfoto

Skal Vollsmose have eget filmværksted, masser af byhaver og en verdensfestival? Det skal politikerne i kommunens By- og Kulturudvalg tage stilling til i næste uge.

Der skal flere nye kultur- og fritidstilbud til Vollsmose i forbindelse med den store omdannelse af bydelen. Derfor skal politikerne i kommunens By- og Kulturudvalg i næste uge tage stilling til, om der til næste år skal etableres et ’ Kulturelt samlingssted’ i Vollsmose, som By- og Kulturforvaltningen har indstillet.

Forvaltningen foreslår, at den tidligere ungdomsklub Pyramiden - også kendt som Diamanten - skal danne ramme om forskellige former for kreative fællesskaber og være base for udvalgte foreninger for eksempel et filmværksted, tekstilværksted og et teater samt en række foreninger der arbejder med blandt andet sundhed, idræt, madlavning, byhaver og biavl. På længere sigt skal bydelen også styrkes med en kunstgræsbane, et fritidshus, et børnekulturhus og en verdensfestival, hvor alle byens foreninger inviteres til at deltage.

I forslaget er der lagt op til, at pengene til det nye tiltag i Vollsmose skal findes i budgettet fra HCA Julemarked, Torsdagskoncerterne og fra byens tre musikkorps.

Seneste Artikler
Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone
Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus sammenlægges
Fyns Politi: Den sårede mand har relationer til konflikt
Beboere laver mindehøjtidelighed for skuddræbt
Virus sætter ikke en stopper for sommerens tilbud