Leder: Vollsmose Avisen i balanceøvelse

For nylig opstod der debat blandt beboere på Vollsmose Avisens facebookside. I den anledning forklarer redaktør for Vollsmoses medier, Signe Lene Christiansen, i sin leder, hvad Vollsmose Avisen er for en størrelse. 

For nylig opstod der debat blandt beboere på Vollsmose Avisens facebookside. Her havde vi lagt et citat op fra Amina Keynan i Granparken, der fortæller, at hun er ked af, at hendes bolig skal rives ned, men at hun ser muligheder for sig selv andre steder i byen. Det fik Ibrahim El-Hassan fra Birkeparken til at kritisere Vollsmose Avisen for ikke at repræsentere den gruppe af kritiske beboere, der aktivt arbejder for at afskaffe ghettoplanen og de planlagte nedrivninger i bydelen. Helt konkret efterspurgte Ibrahim kritiske argumenter fra blandt andre ‘de beboere, som på trods af at planen er blevet vedtaget, ikke vil finde sig i at blive marginaliseret og diskrimineret af politikerne’. Amina indgik som en del af en større vox-pop i den avis, der udkom den 26. september, hvor vi havde spurgt flere beboere om, hvilke konsekvenser udviklingsplanen har for dem. Og det var i denne sammenhæng, at Ibrahim savnede at høre fra en beboer, der ikke har accepteret udviklingsplanens konsekvenser.

LÆS VOX-POP: Hvad siger beboerne om udviklingsplanen?

På Vollsmose Avisen har vi en stærk og vedholdende ambition om at repræsentere beboerne i Vollsmose bredt og dække bydelen på nuanceret vis. Men Ibrahim har ret i sin kritik af, at vi manglede at høre fra den omtalte kritiske beboer i den pågældende vox-pop. Vi ærgrer os over, at vi i kampens hede med at få en avis færdig overså det perspektiv, men netop derfor er det så givende og vigtigt at få konstruktiv og saglig kritik, som vi kan lære af og fremover være opmærksomme på.

Når det er sagt, er den seneste kritik også en god anledning til at forklare, hvad Vollsmose Avisen er for en størrelse. Vollsmose Avisen er ikke en uafhængig lokalavis. Det er derimod en boligsocial avis, hvis primære formål er at skabe et nuanceret billede af Vollsmose og dermed være med til at styrke tryghed og trivsel i bydelen. Fordi avisen er en del af den boligsociale indsats i Vollsmose, skal den balancere i krydsfeltet mellem boligorganisationer, kommune og beboere. Vi vil være konstruktive, neutrale og faktabaserede, og vi balancerer på en knivsæg for ikke at vægte nogle synspunkter frem for andre - især i politiske sammenhænge.

På Vollsmose Avisen er borgerinddragelse vægtet højt, og vi tror på, at vores korps af borgerjournalister og -fotografer er med at gøre avisen både troværdig og værdifuld i Vollsmose. Hvis man gerne vil være med til at sætte sit præg på avisen - ud fra ovenstående præmis, så opfordrer vi til, at man kommer forbi redaktionen. Her er der altid varm kaffe på kanden, tid til at idéudveksle og lytte til konstruktiv kritik.

Seneste Artikler
Far og søn søger medspillere til at få krammet på svære Pokémons
Vollsmose Sekretariatet vender tilbage til almindelige åbningstider
Litteraturpatruljen anbefaler: Maze Runner - Labyrinten
Tre gode gåture i og omkring Vollsmose
Gamle beboere genopliver barndommens land