Det somaliske samfund rækker ud

Abdulahi Bashiir Egal er talsperson for den nye organisation Somalisk Samfunds Organisation i Danmark.

Det somaliske samfund i Vollsmose og resten af Odense vil være med til at løse udfordringerne med bander og kriminalitet i samarbejde med myndighederne.

Forældre med udfordringer og unge, der ender i kriminalitet. Det skal foreninger og borgere være med til finde løsninger på. I hvert fald hvis det står til en række somaliske foreninger og meningsdannere med somalisk baggrund i Odense, der har slået kræfterne sammen i en ny organisation: Somalisk Samfunds Organisation i Danmark (SSODK). Her vil byens somaliske samfund drøfte udfordringer og bidrage til løsningerne på dem.

- Der er brug for, at civilsamfundet og kommunen arbejder mere sammen. For jo tættere samarbejde, jo bedre og mere konkrete løsninger kan der komme frem. Nu påtager vi os opgaven med at være bindeled og formidle mellem det somaliske civilsamfund og myndighederne, fortæller Abdulahi Bashiir Egal, der er talsperson for organisationen.

De unge skal inddrages
Den nye organisation opstod umiddelbart efter den skudepisode i Egeparken den 24. juni, hvor Abdinur Mohamed Ismail mistede livet på tragisk vis. Abdinur Mohamed Ismail havde somalisk baggrund, men var, ifølge politiet, uden relation til konflikten mellem to kriminelle grupperinger. Noget af det, som Somalisk Samfunds Organisation i Danmark især har fokus på, er netop, at færre unge ender i kriminalitet.

- Det kommer meget, meget tæt på, når en ven bliver slået ihjel. Abdinurs død har virkelig berørt det somaliske samfund, og det har virkelig åbnet øjnene for nødvendigheden af at gøre noget. Jo flere, vi er sammen om at løse den store opgave, jo bedre, siger han og fortæller, at organisationen er ved at planlægge en workshop for byens unge somaliere.

- Det er dem, det handler om lige nu, så selvfølgelig skal de inddrages i at finde løsninger, forklarer Abdulahi Bashiir Egal.

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget