Testcenter åbner igen i Vollsmose

Der blev fundet nul smittede i Testcenter Nord Øst tilbage i juni. Fra i morgen kan man igen blive testet for coronasmitte i Vollsmose - denne gang på parkeringspladsen foran Vollsmose Torv. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Coronasmitten er i øjeblikket stigende i Danmark. Derfor genopretter Odense Kommune og OUH et testcenter i Odense NØ, hvor borgere fra i morgen - lørdag - kan blive testet. Det bliver placeret på parkeringspladsen foran Vollsmose Torv.

Rundt omkring i landet bliver flere i øjeblikket smittet med coronavirus, og myndigheder og politikere har den seneste tid mindet om, at alle følger anbefalingerne om god håndhygiejne og afstand for at forebygge smittespredning.

Det stigende smittetal får nu også Odense Kommune og Odense Universitetshospital til at sætte ind med ekstra test og forebyggende tiltag, der skal sikre, at smitten ikke spreder sig yderligere. Det betyder, at der i morgen åbner et midlertidigt testcenter på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv. Her kan alle blive testet for smitte i alle ugens dage mellem klokken 10.00 – 13.00 – også i weekenden. Man skal blot huske sit sundhedskort.

Anden omgang testcenter
Det er anden gang, at et testcenter bliver placeret i Vollsmose. Den 9. juni besluttede myndighederne at oprette Testcenter Nordøst i Vollsmose for at forebygge spredning af coronavirus i den tætbefolkede bydel.

LÆS OGSÅ: Kommunen vil undgå smittespredning, hvor folk bor tæt

- Det gør vi blandt andet for at kunne teste flere af Odenses borgere som led i den nationale teststrategi og for at forebygge, at den nordøstlige del af Odense kan blive et område, hvor smitten spreder sig, forklarede Sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan, dengang til Vollsmose Avisen.

I Vollsmose bor der 8.733 mennesker på to kvadratkilometer. Det svarer til 4.366 personer per kvadratkilometer. Til sammenligning bor der 671 personer per kvadratkilometer i hele Odense Kommune. Statens Serum Institut har i flere rapporter peget på, at befolkningstætheden kan spille en rolle for smittespredningen.

LÆS OGSÅ: Testcenter lukker igen: Ingen er testet positive

400 mennesker blev på to uger testet tilbage i juni. Dengang blev der fundet nul smittede.

Sundhedsstyrelsens fem råd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme - ikke i dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn
Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget