Årets Borger fik boostet selvtilliden

I januar i år blev titlen som Årets Borger 2018 uddelt i det tidligere kulturhus. Her fik Elena Mirela Stefan prisen af Vollsmoses Samarbejdsråd, der havde udvalgt vinderen og stod for prisuddelingen. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Tilbage i januar modtog Elena Mirela Stefan fra Fyrreparken titlen som Årets Borger 2018 for blandt andet sit frivillige arbejde som rollemodel i Community Center Vollsmose og som borgerjournalist på Vollsmose Avisen. Der er mange, der fortjener prisen i Vollsmose, skriver hun i dette indlæg.

Den aften Årets Borger-titlen blev uddelt, kan jeg huske, at jeg var meget træt - men også nysgerrig efter at se, hvem der ville blive Årets Borger. Da jeg hørte dem sige mit navn, blev jeg totalt overrasket og gik næsten i en slags chok, for jeg var slet ikke forberedt på, at det blev mig. Det var den første store anerkendelse, jeg har fået i mit liv, og jeg kigger tilbage på aftenen med tårer i øjnene.

LÆS OGSÅ: Årets Borger kæmper for Vollsmose gennem frivilligt arbejde

Jeg har nogle dage, hvor mit selvværd dykker. Men når jeg kigger på videoen af mig, hvor jeg får prisen, og ser, hvordan andre anerkender mig og mit frivillige arbejde, får jeg fornyede kræfter til at klare de travle dage med familieliv, uddannelse og frivilligt arbejde.

Anerkendelse føles godt
Da jeg kom til Danmark fra Rumænien, mødte jeg mange fordomme om min baggrund. Da min familie så flyttede til Vollsmose, opstod der en dobbeltstigmatisering på grund af Vollsmoses omdømme. Alle andre, jeg har snakket med i Vollsmose, oplever den stigmatisering - uanset om de er arabere, somaliere, bosniere eller rumænere. Derfor tog jeg en beslutning om, at jeg vil være med til at vise en anden side af Vollsmose. Det føltes godt at blive anerkendt for det arbejde. Men mit mål er langt fra nået, og vi har alle stadig en opgave med at passe på hinanden, være åbne og turde taget bladet fra munden. Måske resulterer det i en tak eller en nominering som Årets Borger 2019.

LÆS OGSÅ: Årets Borger: Der er fulgt et stort ansvar med

Mange fortjener titlen
Jeg synes, at kåringen af Årets Borger er en god tradition, for der er rigtig mange her i Vollsmose, der gør en forskel for andre. Særligt nu med alle de nye planer for Vollsmose er der brug for, at vi mødes, er sammen og giver gode værdier videre til vores børn. Jeg synes, at man skal nominere en beboer, for på den måde kan andre se, hvor meget du sætter pris på deres hjælp, og hvor meget selv en lille hjælp betyder. Jeg nominerer selv én i år. Det skal være en overraskelse, hvem det er, og jeg håber, at jeg kan få lov til at give titlen videre til denne særlige borger. Det bliver en svær opgave at vælge en vinder, for der er så mange, der gør en stor indsats i bydelen hver dag.

Hvem vil du nominere?
Kender du en i Vollsmose, som har gjort en særlig indsats i bydelen og fortjener at vinde prisen som Årets Borger? Nu har du mulighed for at give personen et klap på skulderen. Send din nominering på mail 5240vollsmose@gmail.dk senest fredag den 20. januar. Alle personer bosat i Vollsmose kan indstilles til prisen. 

I år vil der være en afstemning på facebooksiden ’Årets borger i Vollsmose’ om, hvem der skal modtage prisen.  Prisoverrækkelsen finder sted den 20. februar kl. 17.00 - 20.00 på Vollsmosescenen i Nørregaards Teater.

Seneste Artikler
Byråd holder ekstra-møde om nedrivninger
Litteraturpatruljen anbefaler: Clockwork Angel
Voxpop: Hvad synes du om mediedækningen af Vollsmose? 
Medier om Vollsmose-dækning: Vi skal blive endnu bedre
Efter genåbning: Masser af liv i Camp U