Politiet forlænger visitationszone og strafzone i to uger mere

Den skærpede strafzone dækker alle Vollsmoses parker pånær Granparken. Det vil sige, at visse former for kriminalitet begået i zonen kan straffes dobbelt så hårdt.

Den skærpede strafzone og visitationszone i Vollsmose bliver forlænget til den 13. august for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og kriminelle handlinger. Det meddeler Fyns Politi.

I dag klokken 15.00 skulle den skærpede strafzone samt visitationszonen i Vollsmose være udløbet, men Fyns Politi har netop forlænget zonerne, så de gælder frem til torsdag den 13. august klokken 15.00.

Beslutningen er truffet, fordi politiet vurderer, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området. 

- Først og fremmest er det helt afgørende for os, at vi sikrer roen, trygheden og sikkerheden for beboerne i området. At forlænge den skærpede strafzone og visitationszone forebygger kriminelle handlinger i området, og det lægger samtidig et tydeligt pres på de kriminelle grupperinger, siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni efter der sent om aftenen forinden blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni i Egeparken blev afgivet skud, som ramte en 31- årig mand uden tilhørsforhold til de stridende grupperinger. Manden afgik ved døden. Også en anden 31-årig mand – denne med relation til konflikten - blev ramt af skud og såret.

I en skærpet strafzone kan straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stige op til det dobbelte i forhold til gældende praksis. En visitationszone giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område.

Seneste Artikler
Drabssag: Politiet søger to personer i lyst tøj
De nye veje og stier i Vollsmose tager form
Aftaler kræver tidsbestilling
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering