Fyrreparken døjer med hærværk

Weekend efter weekend bliver de hegn, der er sat op i forbindelse med renoveringen af Fyrreparken, væltet. Det frustrerer beboere.

- Kære beboere her i Fyrreparken. Det er ved at blive en dyr fornøjelse med alt det hærværk, der sker i weekenden på det hegn, der er sat op for at beskytte jer. Så pas nu godt på det. For i sidste ende er det jer beboere, der betaler for det.

Sådan lyder en opsang på Facebook fra afdelingsformand i Fyrreparken, Bjarne Andersen. Både han og andre af afdelingens beboere er godt og grundigt trætte af, at der weekend efter weekend bliver ødelagt hegn, som er sat op omkring det renoveringsarbejde, der i øjeblikket er i gang i området.

Og han er ikke den eneste, der er optaget af, hvem hærværket går ud over:

- Sådanne hegn er ikke ligefrem billige, så det løber hurtigt op i rigtig mange penge. Og i sidste ende er det beboerne i Fyrreparken, som kommer til at betale for det. Så det ville være godt at få sat en stopper for det, siger Thomas Christensen fra Fyrreparken, der håber, at hærværket stopper, så anlægsarbejderne kan fokusere mere på renoveringen end på oprydning.

Hærværk udspringer af kedsomhed
Tidligere på året satte Vollsmose Avisen fokus på hærværk i Vollsmose, da tal fra Fyns Politi viser, at hærværk topper listen over anmeldelser i Vollsmose. I den forbindelse fortalte direktør i boligorganisationen Civica, Jens Pilholm, at jo større en del af beboernes husleje de skal bruge på at udbedre skader efter hærværk, jo færre penge kan boligorganisationen bruge på renoveringerne og på at holde udeområderne pæne og rene.

Ifølge leder af forebyggelsesafdelingen i Fyns Politi, Per Franch, udspringer hærværk ofte af kedsomhed, et behov for at vise magt eller for at få luft for en følelse af afmagt og frustration. Derfor er det forebyggende arbejde en vigtig del af politiets indsats for at reducere hærværk i Vollsmose.

- Det handler om at reducere den tid, hvor de unge bare driver rundt og keder sig og i stedet sørge for, at den tid bliver fyldt ud med skole, fritidsaktiviteter og fritidsjob. Simpelthen sørge for, at de unge får andre unge omkring sig, der tager afstand fra hærværk i stedet for at tilskynde det, forklarede han i februar til Vollsmose Avisen.

Renoveringen af Fyrreparken består af nye køkkener, renovering af toiletter og badeværelser, nye vinduer, bedre isolering, nye hoved- og entrédøre med dørtelefon samt elevatorer til en tredjedel af lejlighederne, nye legepladser og bedre belysning udendørs samt et helt nyt og større fælles beboerhus. Renoveringen er vedtaget af et stort flertal af afdelingens beboere.

Seneste Artikler
Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone
Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus sammenlægges
Fyns Politi: Den sårede mand har relationer til konflikt
Beboere laver mindehøjtidelighed for skuddræbt
Virus sætter ikke en stopper for sommerens tilbud