Grønt lys til sommerens fodboldskole i Vollsmose

Igen i år bliver der fodoboldskole i Vollsmose. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

100 børn og unge i Vollsmose har igen i år mulighed for at komme med på DBUs populære fodboldskole, hvor man også i år vil gøre en ekstra indsats for at få mange piger med.

Fodboldglade børn og unge i Vollsmose i alderen fem til 15 år kan godt allerede nu sætte kryds i kalenderen ved den første uge af august. For DBU og Get2Sport har fået grønt lys til at gennemføre den populære fodboldskole.

- Det er dejligt, at vi nu har fået sikkerhed for, at fodboldskolen må gennemføres. Dels er den meget populær blandt de unge, og dels har der på grund af coronavirus næsten ingen aktiviteter været for dem de sidste måneder, siger Kenneth Kongensgaard fra Get2Sport.

I år er der plads til 100 deltagere på fodboldskolen, og Get2Sport forudser, at der bliver rift om pladserne, der koster 150 kroner og fordeles efter først-til-mølle.

- Vores erfaring er, at mange unge gerne vil være til at træne og spille fodbold og have det sjovt sammen i en uge, siger Kenneth Kongensgaard.

Populær blandt pigerne
Det har været en klar tendens de senere år, at flere og flere piger melder sig til fodboldskolen. Sidste år var der således flere piger end drenge tilmeldt.

- Jeg tror, det er fællesskabet, der trækker. Og jeg tror simpelt hen, det er rygtedes, at det er sjovt at være med, lyder det fra Abdel Salam, der er en af de mange frivillige, der giver et nap med på fodboldskolen. Står det til manden med det kæmpe netværk i Vollsmose, skal der også være mange piger med på DBUs fodboldskole i år.

- Efter min mening er det vigtigt, at pigerne er med. Det er en af måderne at få flere piger til at spille fodbold og i det hele taget gøre dem interesseret i at være med i en forening, siger fra Abdel Salam.

Trygt at være med
Det skal selvfølgelig være trygt at sende sit barn i fodboldskole i disse coronatider.  Derfor er DBU i gang med udvikle et fuldt fem-dages program for, hvordan man som klub og træner kan afvikle en fodboldskole på bedste vis med de coronaforholdsregler, der skal tages. Samtidig tilpasser DBU sig løbende regeringens udmeldinger omkring genåbningen.

 - Vi overholder selvfølgelig alle myndighedernes forskrifter om blandt andet at holde afstand, og mon ikke, der er slækket på reglerne, når vi når august, spår Kenneth Kongensgaard og tilføjer:

- Jeg håber blandt andet, at det bliver muligt at fastholde traditionen med fællesspisning en af dagene i fodbold-ugen.

Fodboldskolen finder sted fra mandag til fredag klokken 10.00 - 14.00 i uge 32 på B1909s anlæg. Der er en fodbold og fodboldtrøje til alle deltagere. Tilmelding foregår via sms til Abdel Salam på nummer 40 26 99 84 eller til Kenneth Kongensgaard på nummer 24 66 33 25.

Seneste Artikler
Drabssag: Politiet søger to personer i lyst tøj
De nye veje og stier i Vollsmose tager form
Aftaler kræver tidsbestilling
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering