Ingen familier er trukket i børnecheck

Forældre i Vollsmose skal vælge, hvor deres etårige børn skal passes som følge af en ny lov. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Flere børn i Vollsmose kommer i vuggestue, og ingen er blevet sanktioneret med at blive trukket i børnechecken, ifølge børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

- Vi er lykkedes med, at flere børn kommer i vuggestue i Vollsmose, - og flere børn kommer af sted tidligere. Og ingen er blevet sanktioneret med træk i børnechecken, alt er foregået med dialog og oplysning.

Sådan skriver børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen ( R) på sin Facebook-profil i forbindelse med en artikel om obligatorisk læringstilbud i udsatte boligområder i Berlingske.

LÆS OGSÅ: To børn skal i obligatorisk læringstilbud

Rådmanden fremhæver, hvordan kommunen med en kombination af sundhedsplejersker, pædagoger og pladsanvisning er lykkedes med at få flere børn i vuggestue knap et år efter, at loven om obligatorisk læringstilbud trådte i kraft.

Loven indebærer, at børn fra udsatte boligområder skal gå i obligatorisk læringstilbud i en daginstitution fem timer om dagen, hvis de ikke er indskrevet i vuggestue eller dagpleje, når de fylder et år. Forældre kan også blive godkendt til at passe barnet hjemme. Ellers kan Odense Kommune trække i børne- og ungeydelsen.

LÆS OGSÅ: Hvad betyder ny lov om dagtilbud?

Sidste år skrev Vollsmose Avisen om, hvordan sundhedsplejersker informerer forældre om loven ved deres første besøg, når barnet er 14 dage gammelt. Når barnet fylder 9 og 10 måneder, sender kommunen desuden materiale til forældre om, hvilke muligheder og pligter de har.

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget