Litteraturpatruljen anbefaler: Kragens kald

En hæsblæsende fantasybog, hvor alle er skurke.

Tekst: Julie Nguyen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

I Ketterdams underverden gemmer det kriminelle geni, Kaz, sig. I et forsøg på at få mere respekt og blive rig påtager han sig et livsfarligt og umuligt kup. Han skal befri et gidsel fra en uindtagelig fæstning. For at gøre det sammensætter han et usædvanligt hold af ukendte forbrydere fra underverdenen:

  • En hævntørstig straffefange
  • En skarpskytte, der ikke kan stoppe med at satse
  • En mester i at sprænge ting i luften, der er løbet hjemmefra
  • En spion kendt som Genfærdet
  • En magiker, der bruger sin magi til at overleve slummen
  • En tyv med talent for kreative flugter.

Med hver deres specialer og styrker er det et perfekt hold. Men kan de med deres forskellige baggrunde og personligheder arbejde sammen? Kan det overhovedet lade sig gøre at bryde ind i fængslet? Og kan de gøre det uden at slå hinanden ihjel?

’Kragens kald’ er en bog med konstant fart på. Du kastes direkte ind i fortællingen og bliver præsenteret for en masse mennesker og et spændende univers. Jeg blev lidt forvirret i starten, men blev stille og roligt præsenteret for de seks hovedpersoners personligheder, baggrunde og historier. Personerne er drivkraften i bogen, og man begynder undervejs at forstå, hvorfor de tænker og gør, som de gør. Alle seks karakterer er så forskellige fra hinanden og stærke på hver deres måde. Jeg synes, det bedste er, at ingen er helte i historien. Alle er skurke på en eller anden måde, og intet er bare sort eller hvidt, hvilket gør karaktererne mere interessante og virkelige. Universet er desuden super gennemtænkt. Karaktererne kommer fra forskellige regioner, der hver har deres egne kendetegn, kultur og syn på verden. For mig bragte det universet til live og gjorde, at jeg kunne forestille mig, hvordan der så ud de forskellige steder.

Gang på gang blev jeg også overrasket af plottwists, og når jeg troede, at jeg regnet det hele ud, formåede forfatteren at vende op og ned på det hele. Alt i alt en actionfyldt bog med unikke personligheder.

Hvem er Litteraturpatruljen?

I hvert nummer af Vollsmose Avisen anbefaler Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen en bog, de har læst. Litteraturpatruljen består af elever fra de store klassetrin. Eleverne mødes et par timer en gang om måneden for at snakke om de bøger, de har læst. De anmelder desuden bøger og anbefaler dem på deres egen hylde på skolens læringscentret, hvor andre elever også låner bøger, og de læser også højt for skolens yngre elever. Formålet er at styrke fritidslæsningen og åbne elevernes øjne for litteratur. 

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget