Litteraturpatruljen anbefaler: Scythe

En fascinerende og tankevækkende bog for dem, der elsker dystopisk fiktion.

Tekst: Jenni Nguyen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

En verden uden sult, sygdom, krig og elendighed. Menneskeheden har overvundet alle disse ting og har endda erobret døden. Nu er ’scythes’ de eneste, der kan afslutte livet, og de bliver bedt om at gøre det for at holde størrelsen på befolkningen under kontrol.

Man følger Citra og Rowan, der er blevet valgt som lærlinge til at blive en scythe - en rolle, som ingen af dem ønsker. Disse teenagere skal lære at mestre ’kunsten’ at tage liv. Undervejs opdager de, at blandt alle de ting, som man har formået at eliminere i verden, er korruption ikke en af dem.

Fortællingen er bygget op omkring en utrolig fascinerende verden og et tankevækkende koncept, der faktisk kunne blive en realitet en dag. Bogen får virkelig én til at tænke over, hvad der kunne ske i fremtiden, og hvilke problemer der ville være i en verden, hvor folk ikke dør en naturlig død. Fortællingen skaber en illusion, hvor jeg næsten troede, at den verden faktisk eksisterer - eller ikke ligger så langt ude i fremtiden.

Der er også mange plot twists i fortællingen. Hver gang jeg accepterede, at historien gik i én retning, skete der noget uventet, så historien vendte 180 grader, hvilket var virkelig tilfredsstillende på en måde. For når man tror, at man har regnet det hele ud, så tager man bare så meget fejl. Handlingen går også ret hurtigt fremad, og de to ting kombineret gør, at man altid lige vil læse 20 sider mere, og 20 mere og så…

Man møder også to helt forskellige karakterer, der starter sammen, men i løbet af bogen drager ud på to forskellige rejser. Hver har deres egne individuelle oplevelser, og de to sider af historien overlapper hinanden strålende. Deres udvikling fortælles meget ærligt, og de har hver deres indre konflikter at slås med. Jo længere man når i bogen, jo mere finder man ud af, at alt ikke er så sort og hvidt, som det måske ser ud.

Så hvis du er fan af dystopisk fiktion, skylder du dig selv at tjekke den her bog ud. Jeg er 99,9 procent sikker på, at du også vil elske den.

Hvem er Litteraturpatruljen?
I hvert nummer af Vollsmose Avisen anbefaler Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen en bog, de har læst. Litteraturpatruljen består af elever fra de store klassetrin. Eleverne mødes et par timer en gang om måneden for at snakke om de bøger, de har læst. De anmelder desuden bøger og anbefaler dem på deres egen hylde på skolens læringscentret, hvor andre elever også låner bøger, og de læser også højt for skolens yngre elever. Formålet er at styrke fritidslæsningen og åbne elevernes øjne for litteratur. 

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget