Roulade med spinat og tun

Det kan være lidt drilsk at rulle en roulade, men i denne opskrift med spinat og tun går det ganske fint, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

For en gangs skyld har jeg lavet en ret, der gjorde mig lidt utryg. Jeg har nemlig ikke de bedste erfaringer med at lave ruller eller roulader. Men med denne opskrift går det helt fint med at rulle. Den primære råvare er spinatblade, som indeholder en masse vitaminer og mineraler. Ifølge ernæringseksperter skal man bare huske at spise en smule fedt sammen med spinaten, da kroppen ellers ikke kan optage alle vitaminerne. Man kan bruge spinat til rigtig mange ting, og det giver en dejlig grøn farve for eksempel i pandekager eller vafler. I dag er det en roulade af spinat med fyld af tun. Retten kan bruges både som aftensmad, let frokost eller en forret. Man kan også variere fyldet alt efter, hvad man selv godt kan lide.

Det skal du bruge: (2 personer til aftensmad)

100 g frisk spinat

2 æg

Salt og peber

2 dåser tun i vand

0,5 dl creme fraiche

½ rød peberfrugt

½ rødløg

Purløg

Dild

Chilipulver

Citronsaft

Sådan gør du: Skyl og hak spinaten. Del æggene i hvider og blommer i to skåle. Rør spinaten sammen med æggeblommerne og krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend i spinatblandingen. Beklæd en bageplade med bagepapir og smør papiret med lidt olie. Fordel spinat- og æggeblandingen i en firkant på pladen og bag den ved 200 grader varmluft i omkring 15 minutter. Sæt den færdigbagte bund til afkøling. Rør tun sammen med creme fraiche, hakket rødløg, hakket peberfrugt, lidt chili og hakkede krydderurter. Smag til med citronsaft, salt og peber. Smør tunblandingen ud på bunden og rul den forsigtigt som en roulade. Sæt rouladen på køl i et par timer, så den sætter sig. Skær den ud i skiver og pynt eventuelt med cremefraiche, rejer og dild. Velbekomme.

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget