Testcenter lukker igen: Ingen er testet positive

Smittebilledet i Vollsmose ser ud som på resten af Fyn, viser resultaterne fra Testcenter Nord Øst. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Omkring 400 personer er på knap to uger blevet testet for coronavirus i et midlertidigt testcenter i Vollsmose. Ingen er testet positive, og derfor lukker testmuligheden fra i morgen.

I knap to uger har der hver dag været kø for at komme ind på den tidligere Humlehaveskole i Vollsmose, V20. Her har borgere for Odense NØ og Odense SØ nemlig muligheden for at blive testet for COVID-19, og det har omkring 400 personer - primært beboere i Vollsmose - indtil videre benyttet sig af. Og ingen af dem er testet positive for coronavirus. Det er rigtig positivt, ifølge Sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan.

LÆS OGSÅ: Nu kan man blive testet for coronavirus i Vollsmose

- Det er et godt resultat, at der ikke er fundet nye tilfælde af COVID-19. Det betyder, at smittebilledet i Vollsmose ser ud som på resten af Fyn, og at beboerne i Vollsmose kan færdes i bydelen uden øget risiko - så længe man stadig husker på at overholde de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, forklarer hun og fortsætter:

- Nu har vi fået spot på en bydel, hvor der bor mange mennesker tæt sammen og fået viden om, hvorvidt der var smitte eller ej. Og vi har fået bekræftet, at der ikke er øget risiko for smitte i området. Derfor lukker vi testcentret igen, siger hun

LÆS OGSÅ: Kommunen vil undgå smittespredning, hvor folk bor tæt

Testcenter Nordøst åbnede i Vollsmose den 9. juni og har åbent til og med fredag den 19. juni. Fra næste uge skal man derfor testes på OUH, hvis man har symptomer eller mistanke om smitte. Det gør man ved at bestille tid via egen læge eller på www.coronaprover.dk.

- Hvis man har symptomer, skal man stadig blive testet, og det er virkelig vigtigt især henover sommeren at holde fast i den gode håndhygiejne og den nødvendige afstand. Men resultaterne fra testcentret viser, at beboerne i Vollsmose er gode til at overholde retningslinjerne.

Hvor kan man blive testet?

  • Voksne og børn kan i tilfælde af symptomer eller hvis man har haft nær kontakt til Covid-19 positiv kontakte egen læge med henblik på podning. Voksne kan herefter bestille en tid på coronaprover.dk til podning. Dette sker på OUH i Odense eller Svendborg. Børn og unge under 15 år skal bestille tid på telefon 2946 2917.
  • Voksne og unge over 15 år kan se podningsresultatet i sundhed.dk. Børn og unge under 15 år skal have svaret fra egen læge.
  • Alle voksne uden symptomer har desuden mulighed for at blive podet i testcenteret beliggende i Bolbro. Der kan umiddelbart bookes tid på coronaprover.dk
Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget