Litteraturpatruljen anbefaler: Maze Runner - Labyrinten

Bogen er fyldt med mystik og spænding samt billedlige fortællinger, der giver følelsen af, at man næsten selv kæmper for at overleve.

Tekst: Patricia Thuesen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

Mit navn er Thomas, tænkte han. Dén ene ting ... det var det eneste, han kunne huske om sit liv.

Thomas er hovedpersonen i bogen. Ham møder du første gang i en elevator. Men der er en lille ting: Han kan ikke huske, hvordan han havnede der og slet ikke, hvem han er. Men han lærer hurtigt, at han ikke er den eneste, der har det sådan. Der er andre drenge med den samme historie. Thomas bliver fanget i det, man kalder Lysningen, og der er ingen vej ud. Eller det er ikke helt sandt, der en vej ud: Labyrinten.

Men som de andre drenge advarer ham om, så har ingen nogensinde overlevet en nat i Labyrinten. Labyrinten forandrer sig hele tiden, og hvis det ikke var nok, er der også livsfarlige skabninger, der kun er ude efter blod. Alting er så forvirrende, men én ting er Thomas sikker på. Han skal ud derfra. 

Bogen er filmatiseret, og faktisk så jeg filmen, før jeg læste bogen, hvilket jeg fortryder så meget. For bogen er så godt skrevet, at man næsten ikke engang har brug for en film. Jeg vil nu sige, at personerne i bogen er dem, der fanger mig mest. De har nemlig alle deres egne problemer at slås med - altså ud over deres overlevelse selvfølgelig. Jeg synes, forfatteren fortjener en pris for, hvor godt han beskriver venskabet mellem Thomas og de andre drenge i Labyrinten.

Hvis du elsker en rigtig god hjernevrider, så er den her bog noget for dig. For gennem hele bogen skal man selv prøve at finde hoved og hale i alt det, der sker. For ja, Thomas prøver også selv finde ud af, hvem der er de gode, og hvem der er ’wicked’. Du ved, hvad jeg snakker om, når du har læst bogen. Bogen er første del af en serie på fem bøger.

Seneste Artikler
Dans giver et pusterum i hverdagen
Pigerne styrer i ny zone
Partier vil rykke musikskole til Vollsmose
Drabssag: Politiet søger to personer i lyst tøj
De nye veje og stier i Vollsmose tager form