Beboere oversætter anbefalinger og gode råd

Aysel Hagi fra Slåenhaven har delt en video med en kurdisk oversættelse af myndighedernes anbefalinger på sociale medier. Alle videoerne med oversættelser kan findes i facebookgruppen 'Hjælp til Vollsmoses Corona udsatte'.Foto: Facebook

Flere beboere har oversat myndighedernes anbefalinger til forskellige sprog, som de har delt på video på sociale medier.

Host eller nys i ærmet. Vask hænder. Begræns fysisk kontakt. Hold hjemmet rent, og undgå forsamlinger. Det formidler en håndfuld beboere i Vollsmose nu på sprog som engelsk, arabisk, kurdisk, somali og albansk. De har oversat myndighedernes anbefalinger til at undgå spredning af coronavirus og har filmet sig selv, mens de forklarer dem. Nu deler de videoerne på sociale medier og i grupper med ikke-dansktalende borgere, som ikke har forstået regeringens og myndighedernes budskaber i forbindelse med den aktuelle smitterisiko.

- Mange var ikke helt med på, hvad der foregik. De forstod ikke alvoren af situationen, så de gik stadig ud og hilste og krammede. I starten var der næsten ikke noget på flere sprog. Det var en meget svær situation for folk, der ikke forstår dansk, så jeg tænkte, at nu må jeg gøre noget, siger Aysel Hagi, der er frivillig som bydelssøster i Vollsmose Sekretariatet, til TV2 / Fyn.  

Sundhedsstyrelsen og Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital har også oversat gode råd om forebyggelse af smitten til forskellige sprog. På deres hjemmesider kan man blandt andet finde råd, relevante telefonnumre og lydklip med informationer på sprog som arabisk, tyrkisk, somali, polsk og bosnisk.

Find oversættelserne hos Sundhedsstyrelsen her.

Find oversættelserne hos Indvandrermedicinsk klinik her.

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på www.coronasmitte.dk. Du kan også ringe til myndighedernes fælles hotline på telefon 70 20 02 33.

Seneste Artikler
Det myldrer med sommeraktiviteter i Vollsmose
Sahan og SSP går sammen om at hjælpe unge ud af kriminalitet
17-årig varetægtsfængslet efter knivstik i Fyrreparken
Politiet forlænger visitationszone og strafzone i to uger mere
Politiet efterlyser stadig hjælp til drabssag