Saltindbagt lammekølle

Denne gang er det lige så meget tilberedningen som selve retten, jeg vil fortælle om - nemlig metoden med at saltindbage, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard. 

Saltindbagning er en rigtig lækker måde at tilberede grøntsager eller kød på. Det bevarer en masse saft og kraft, og der er ikke noget bedre end duften, lige når man slår hul på saltdejen.

I denne opskrift har jeg saltindbagt et stykke lammekølle, men det kunne være et andet stykke kød eller grøntsager som eksempelvis selleri eller rødbede. Teknikken er den samme, men bagetiden kan variere. Man skulle tro, at maden bliver uspiselig, når man bruger to kilo salt. Men det er ikke tilfældet, og jeg kan kun anbefale det.

Jeg fik slagteren til at skære et stykke lammekølle uden ben til to personer til denne opskrift. Velbekomme.

Det skal du bruge:
(4 personer)

Lammekølle uden nøgleben
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 tsk. frisk salvie
4 hvidløg
2 kg groft salt

Sådan gør du: Kom cirka en tredjedel af saltet i bunden af et ildfast fad. Læg kødet ovenpå. Dæk med krydderurter og revet hvidløg. Hæld resten af saltet over, så kødet er helt dækket. Sæt fadet i ovnen i 1 time og 30 min ved 175 grader. Tag fadet ud og lad kødet stå og trække i 10 minutter, inden det befries for salt og skæres i tynde skiver. Serveres med smørstegte gulerødder og kartofler.

Seneste Artikler
Det myldrer med sommeraktiviteter i Vollsmose
Sahan og SSP går sammen om at hjælpe unge ud af kriminalitet
17-årig varetægtsfængslet efter knivstik i Fyrreparken
Politiet forlænger visitationszone og strafzone i to uger mere
Politiet efterlyser stadig hjælp til drabssag