Er et kulturelt samlingssted en god idé?

Vollsmose Avisen har spurgt medlemmer fra de forskellige partier i By- og Kulturudvalget, hvor de står i forhold til at etablere et kulturelt samlingssted i Vollsmose.

Maria Brumvig (A)
- Jeg kan med sikkerhed sige, at der skal tænkes nye tanker (for Vollsmoses kultur- og fritidsliv red.), herunder eventuelt et kulturelt samlingssted. Det er samtidig vigtigt, at vi ikke træffer beslutninger om fritids- og kulturområdet uden at involvere beboerne. Det er en udfordring, idet beboersammensætningen bliver ændret hen over de næste 10 år, og ønsker for området kan være forskellige fra de nuværende beboere til de kommende beboere. Jeg vil mene, at fritids- og kulturområdet skal være en dynamisk proces, hvor der i høj grad kigges til både eksisterende tilbud og foreninger og nye initiativer. Et kulturelt samlingssted ligger højt på min ønskeliste for området, idet et sådant sted kan rumme alle mulige forskellige tilbud, som kan samle beboerne - både nuværende, blivende og nye beboere.

Kristian Guldfeldt (C)
- Det er for tidligt at sætte gang i et kulturelt samlingssted, da vi ganske enkelt ikke kender de samlede planer for området. Kort sagt synes jeg, at det ville være ærgerligt, hvis vi igangsætter et projekt, som så senere viser sig at skulle gøres om, så det kan passe ind i de endelige planer for Vollsmose. For mig er det afgørende, at vi laver holdbare løsninger og ikke blot kortsigtede løsninger. Derfor synes jeg, at vi skal vente med projektet. Kulturelt samlingssted er ikke umiddelbart prioriteret i budgetforlig for budget 2021, som er besluttet af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten. Der er dog stadig mulighed for, at et flertal i byrådet finder pengene ved en senere lejlighed.

LÆS OGSÅ: Lokale frivillige undrer sig: Hvad blev der af et kulturelt samlingssted?

Søren Freiesleben (Ø)
- Et kulturelt samlingssted er en god idé, hvis det er borgerne, der styrer det, og ikke noget, der er presset ned over dem fra kommunal side. Men det at borgerne har et sted at gå hen og kan ping-pong’e og være sammen med andre borgere, mangler der, som det er nu. I stedet for at rive boliger ned burde man bruge pengene på flere positive tiltag for beboerne.  For det handler ikke kun om at gøre det attraktivt for nye at flytte ind, men også attraktivt for dem, der bor der nu. I Enhedslisten vil vi det positive for Vollsmose, og vi har været med til at få bydelens foreningsliv ind i budgetforliget. Et kulturelt samlingssted har ikke været prioriteret i budgettet, men det er klart noget af det, vi gerne så prioriteret.

Claus Houden (V)
- Den langsigtede plan er, at kultur- og fritidslivet i Vollsmose skal afspejle kultur- og fritidslivet i Odenses andre bydele. Med de forskelle der nu en gang er på de forskellige bydele. Det er jo ikke sådan, at alle bydele har samme tilbud. Som det er i resten af byen, er målet for kultur- og fritidslivet i Vollsmose, at det er drevet frem af borgerne, så tilbuddene i de forskellige bydele vil i høj grad afspejle de forskelligheder og behov, der er hvert sted.

Seneste Artikler
Ungdomscenter bliver til filmlaboratorium
Smittestigning i Vollsmose: Ekstra mulighed for at blive testet i weekenden
Coronatest rykker til Abildgårdskolen
Fra ledig til pladsmand: Mohamed fik arbejde på byggepladsen foran sit hjem
Byggeri giver lokale jobs