Lokalt lægehus åbner for patienter

Ludvig Dittmann (tv.) og Peder Ahnfeldt-Mollerup (th.). Ludvig Dittmann er den læge, man oftest vil møde i det daglige i lægeklinikken. Han har været praktiserende læge i 30 år forskellige steder i Danmark og udtaler: - Jeg glæder mig til at komme til Vollsmose. Det er altid spændende at være med til at starte noget nyt helt fra bunden.

En lægeklinik i Vollsmose er nu en realitet. Lægen bag klinikken, Peder Ahnfeldt-Mollerup, mener, at der er behov for praktiserende læger i bydelen og vil være med til at løfte et socialt ansvar.

I 16 år har der ikke været en praktiserende læge i Vollsmose. Men det er der nu. Peder Ahnfeldt-Mollerup slog den 1. september dørene op for Alles Lægehus Vollsmose i sundhedscentret i VIVO ved siden af Vollsmose Bibliotek. 

Peder Ahnfeldt-Mollerup har praksissen i samarbejde og partnerskab med Alle Lægehus, der står for at bemande og drive lægeklinikken, der i det daglige kommer til at bestå af en sygeplejerske og to læger.

- Da jeg læste i medierne, at forsøget på at få en praktiserende læge til Vollsmose så ud til at mislykkes, blev jeg trist til mode. For jeg synes afgjort, at et område som Vollsmose med så mange beboere fortjener en praktiserende læge, siger Peder Ahnfeldt-Mollerup.

LÆS OGSÅ: Er der en læge på vej eller ej?

Behov for læge
Peder Ahnfeldt-Mollerup er ikke i tvivl om, at der er et stort behov for en praktiserende læge i bydelen.

- Det har været et stort ønske fra beboerne, og når man lægger til, at der bor over 9.000 mennesker i Vollsmose, synes jeg, at det bare er med at komme i gang, siger han og uddyber:

- En praktiserende læge i Danmark har i gennemsnit 1.600 patienter. Hvis man sætter det i forhold til, at Odense årligt har en befolkningstilvækst på mellem 1.600 og 2.200 personer, vil det sige, at der i teorien er behov for en ny lægepraksis hvert år. Når man etablerer en ny praksis, er det vigtigt at placere den der, hvor folk er.

Selv har han de optimistiske briller på og regner med at få 5.000 patienter i Odense NØ over tid.

Løfte socialt ansvar
Fordi det har været en så svær og lang proces overhovedet at få etableret en lægeklinik i bydelen, havde Peder Ahnfeldt-Mollerup og samarbejdspartneren Alles Lægehus på forhånd frygtet, at rekrutteringen af medarbejdere til klinikken også kunne vise sig at være vanskelig og tidskrævende. Men det har slet ikke været tilfældet, da der allerede har været flere ansøgere som blandt andet taler arabisk og har kendskab til Vollsmose.

Beboerne kan dog se frem til at få en praktiserende læge, som ligner alle andre praktiserende læger, understreger Peder Ahnfeldt-Mollerup, der også har sin egen praksis i Vejle og forsker i KOL ved Syddansk Universitet.

Derudover ser lægen også en opgave i at være med til at løfte et socialt ansvar og styrke civilsamfundet i området.

- Alle mennesker har efter min mening krav på, at der er en praktiserende læge tæt på, hvor de bor. Jeg vil meget gerne være med til at løfte et socialt ansvar i Vollsmose, hvilket jeg tror, jeg kan sammen med mine medarbejdere, de mange gode sundhedstilbud og det stærke civilsamfund i området. Ingen af os kan gøre det alene. Men sammen kan vi give beboerne et godt sundhedstilbud.

Peder Ahnfeldt-Mollerup er derfor heller ikke i tvivl om, hvad der karakteriserer en god læge:

- Det er en læge, som giver sig tid til at lære patienten at kende og lægger vægt på, hvilket menneske det er, mere end hvilke sygdomme man måtte have.

Alles Lægehus Vollsmose

Åbningstid: Mandag - fredag klokken 8.00 - 16.00

Telefontid: Mandag - fredag klokken 9.00 - 12.00

Hvis man ønsker at skifte til Alles Lægehus Vollsmose, skal man gøre det på www.borger.dk eller henvende sig personligt hos borgerservice. Der er som udgangspunkt gebyr på lægeskift.

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget