Skole tages med på råd i kæmpe renovering

Fra skoleåret 2021/22 skal alle elever i Vollsmose samles på Abildgårdskolens matrikel. Arkivfoto

Når Abildgårdskolen skal bygges om, bliver skolens brugere taget med på råd, ifølge Fyns Amts Avis.

Arkitektfirmaet RUM bliver totalrådgiver og arkitekt og ingeniørfirmaet MOE står for moderniseringen, når Abildgårdskolens 7000 kvadratmeter skal bygges om for at blive til én skole for alle Vollsmoses skolebørn.

I første fase skal der laves en plan for, hvordan skolens lokaler benyttes bedst muligt. Her er det vigtigt at få dem, der skal bruge skolen, med på råd, skriver Fyns Amts Avis.

LÆS OGSÅ: Små skridt mod ny skole er taget

- Det er helt afgørende, at Abildgårdskolens brugere høres og inddrages helt fra starten. Vi vil gerne have brugernes pædagogiske visioner og ønsker med i helhedsplanen, så vi kan omsætte dem til et optimalt fysisk læringsmiljø. På den måde skaber vi fundamentet for et vellykket resultat, siger partner og arkitekt, Karin Elbek fra RUM til avisen.

Moderniseringen omfatter 36 klasselokaler med fælles læringsarealer, grupperum, gymnastiksale, hjemkundskab, skolefritidsordning og toiletter - herunder ny indretning, akustiklofter, belysning, elinstallationer, ventilation, sanitet og gulvbelægning. Desuden skal der ske opretning i form af bl.a. udskiftning af facadepartier, tagrenovering, efterisolering og udskiftning af ovenlys og renovering af svalegang.

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget
Børn og unge er vores fælles fremtid