Spansk chorizo-gryde

Noget af det allerbedste ved at rejse er at blive inspireret til nye retter, skriver borgerjournalist og madentusiast, der har hentet inspiration til denne ret fra Århus.

I år har vi jo desværre ikke helt kunne rejse, som vi plejer. Men jeg var i løbet af sommeren et smut til Århus og en tur i latinerkvarteret, som er byens ældste kvarter. Her fandt vi en lille restaurant, der hedder ’Sylt’. De serverer den bedste gryderet, jeg længe har smagt. De ville godt nok ikke helt ud med opskriften, men jeg har her prøvet at fortolke retten. Generelt prøver jeg tit at fortolke og efterligne retter, hvis jeg har været ude at spise eller har set noget i et madprogram. Jeg tror, en vigtig ting i køkkenet er, at man ikke skal være så bange for at fejle, men bare prøve tingene af. Jo flere gange man forsøger, jo bedre bliver man til det. Det vigtigste er, at man lægger noget tid og kærlighed i madlavningen.

Det skal du bruge: 
2 kyllingeoverlår
2 liter vand
10 peberkorn
2 laurbærblade
1 tsk. salt
1 spsk. smør
1 dl olie
1 løg
1 lille dåse tomatpure
400 g friske tomater
180 g chorizo
3 fed hvidløg
1 dåse kikærter
1 tsk. herbes provance
10 grønne oliven
Salt og peber

Sådan gør du: Dagen før koges kyllingelår i vand med peberkorn, salt, laurbærblade og smør i en time ved lav varme og gemmes på køl til næste dag. Løget skæres i både og svitses i en gryde. Skær tomater og chorizo i tern og kom det i gryden sammen med tomatpuré, tomater, presset hvidløg og drænede kikærter. Kog i 30 minutter. Imens steges kyllingen sprød i smør. Tilsæt oliven til gryderetten og smag til med krydderier. Server med kyllingelårene og brød. Velbekomme.

 

Seneste Artikler
Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken
Skole tages med på råd i kæmpe renovering
Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza
Iværksættere forfølger store drømme
Små skridt mod ny skole er taget