MILJØAMBASSADØRER

Vollsmose Sekretariatets bydelskonsulenter understøtter enkelte beboere eller grupper af beboere, der gerne vil forbedre miljøet i Vollsmose og tydeliggøre de fordele, der er ved at indrette sig mest mulig bæredygtigt. Det kan fx være i forhold til forbrug af el, vand og varme samt håndtering af husholdningsaffald, større skrald, renere udearealer, delebiler, byhaver eller lignende initiativer på bæredygtighedsområdet.

Miljøambassadørerne kan træde til, når enten boligselskabet eller den økonomiske rådgivning opdager, at en beboer har et ualmindeligt stort forbrug af el, vand eller varme. Ambassadørerne kan også træde til, når fx en ejendomsmester vurderer, at det er nemmere at kommunikere med en beboer, hvis en anden lokal beboer også deltager.

Miljømbassadørernes rolle vil være at rådgive andre beboere omkring, hvordan man kan leve bæredygtigt, passe på miljøet og derved også undgå store forbrugsregninger. Ambassadører, der indgår i det frivillige tilkaldekorps og står til rådighed i forhold til frivillig rådgivning, vil få mulighed for at komme på opkvalificerende kurser, der gør dem i stand til at yde kvalificeret bistand.


 

Anne Christine Tvilum Erichsen
Granparken

Jeg har været spejder i mange år og er rigtig interesseret i naturen. Så jeg kan ikke lide, når der ligger affald på jorden, eller når der bliver smidt gamle møbler ved siden af papcontaineren. Jeg glæder mig til at få nogle gode snakke med andre beboere om, hvordan vi alle sammen får nogle bedre og mere miljøvenlige vaner - også børnene.

Rebecca Ingham
Granparken

Jeg kommer fra en meget miljøbevidst familie og er blevet opdraget til, at man ikke smider affald i naturen. Jeg bliver sur, når jeg oplever hvor dårligt, vi nogle gange behandler naturen og miljøet. Jeg vil gerne være med til, at det bliver nemmere for os alle at sortere affaldet rigtigt. Og jeg vil gerne hjælpe andre med at lære, hvordan man gør.

Mohamed H. Adan
Granparken

Jeg føler et medansvar for, at alle beboere i Granparken passer så godt på miljøet, som vi kan. Det gælder også samfundet som helhed og globalt. Og når man føler, man har et medansvar, så skal man også gøre noget ved det. Derfor er jeg miljøambassadør.

Jihan Jamo
Granparken

Jeg er miljøingeniør og altid interesseret i at lære mere om, hvordan jeg holder miljøet rent. Jeg vil hjælpe og dele min viden med andre. Det er godt, hvis én person ikke smider affald. Men hvis vi alle bliver miljøbevidste, så kan vi flytte rigtig meget sammen. Det er også vigtigt, at vi genbruger vores affald, så vi ikke spilder naturens ressourcer.

Fardowsa Adan
Lærkeparken

Jeg kan ikke holde ud at se alt det skrald. Som miljøambassadør kan jeg selv være med til at gøre noget ved det. Jeg vil også gerne hjælpe andre med at finde ud af, hvordan de kan spare på el, vand og varme og undgå at spilde mad.

Ezatullah Ahmadzai
Lærkeparken

Jeg vil gerne have mere viden omkring miljø. Jeg har selv arbejdet med rengøring, og jeg vil rigtig fint kunne hjælpe andre med at lære, hvordan man gør miljøvenligt rent.

Bjarne Andersen
Fyrreparken

Jeg går meget op i, at der ikke ligger en masse skidt og flyder. Det tager massevis af år, før det forsvinder af sig selv i naturen. Man bekymrer sig mindre og mindre om sit boligområde, jo mere beskidt der er. Derfor vil jeg gerne være med til, at vi sammen kan gøre noget ved det.

Laila Dallal
Fyrreparken

Jeg er civilingeniør i miljøteknologi, så jeg er både fagligt og personligt interesseret i hele miljøområdet og har en stor viden om det. Jeg bliver både irriteret og ked af det, når jeg ser affald, der ligger og flyder i Vollsmose. Jeg kunne særlig godt tænke mig, at vi bliver bedre til at hjælpe nye, der flytter ind, så de ved, hvad de skal gøre med deres affald.

Abdirashid Guled
Fyrreparken

Jeg ser frem til at bruge min nye viden om miljø, affaldssortering og diverse sparetips både i mit eget hjem – men jeg vil også fortælle mine naboer og bekendte, hvad jeg har lært.

Henrik Pedersen
Egeparken

Jeg er uddannet anlægsgartner og meget miljøbevidst, så for mig betyder det rigtig meget, at vi passer godt på vores udeområder. Jeg har tidligere arbejdet med at holde det grønne område omkring mosen rent. Der kunne jeg nemt køre omkring et ton affald væk om dagen. Så det er vigtigt, at vi alle prøver at hjælpe med at holde Vollsmose pænt.

Susanne Pedersen
Egeparken

Jeg har en vogn, som jeg går rundt og samler affald op i. Så det er noget, jeg i forvejen går meget op i. Jeg vil gerne engagere mig i mange forskellige ting, som er med til at gøre Vollsmose dejligere at være i. Derfor vil jeg gerne være miljøambassadør.

Ali Hassan
Bøgeparken

Vi har udfordringer med affald i Bøgeparken, og det koster afdelingen alt for mange penge at rydde op. Det vil jeg gerne være med til at ændre på. Jeg synes også, det er spændende at blive klogere på el, vand og varme. Det er vigtig viden, som jeg gerne vil give videre, så mine naboer kan undgå alt for store regninger.

Elocho Swedi
Bøgeparken

Jeg interesserer mig meget for miljø og klimaforandringer. De ting, jeg selv lærer om miljøet, vil jeg gerne give videre til andre. Jeg tænker meget på, hvordan jeg kan lære andre, hvordan de sparer på el, vand og varme. Der er mange penge at spare, hvis man fx tager korte bade og ikke bare lader tv’et køre.

Youssef Walid Abdel Rahman
Bøgeparken

Jeg har et sabbatår efter gymnasiet, inden jeg starter på universitetet. Jeg kan godt lide at snakke med forskellige mennesker og hjælpe dem, hvis jeg kan. Så det vil jeg gerne bruge noget af mit sabbatår på. Ved at være miljøambassadør får jeg også noget relevant at skrive på mit CV.

Hodan Yussuf
Birkeparken

Jeg er miljøambassadør, fordi jeg gerne selv vil lære noget om miljøet. Jeg vil specielt gerne lære, hvordan man sparer penge - fx ved at tænke over sit vandforbrug. Jeg er medlem af afdelingsbestyrelsen i Birkeparken, så jeg håber også, at jeg kan være med til at fortælle mine naboer om de ting, jeg lærer.

Henning Gras
Tjørnehaven

Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne få et godt fællesskab omkring miljø. Der bor mange ældre beboere i Tjørnehaven, der ikke er så friske længere og har så meget energi. Men vi kan også tænke på at gøre en indsats for at snakke mere med de nye, der flytter ind, så de får gode miljøråd fra starten af.

Tariq Mahmood
Åsumvej

Det betyder meget for mig at hjælpe andre. Jeg vil gerne hjælpe, hvor jeg kan, og derfor er jeg miljøambassadør. Man kan snakke om miljø og give gode råd mange forskellige steder, hvor man møder andre mennesker. Fx når man ses i moskeen og også taler sammen om andre ting.