UNGE BYDELSAMBASSADØRER

Bydelskonsulenterne i Vollsmose Sekretariatet understøtter unge initiativtagere og positive rollemodeller i Vollsmose – også kaldet unge bydelsambassadører. Tanken er, at bydelsambassadørerne skal yde et modtræk til den grænseoverskridende adfærd og de negative fællesskaber, der fylder nogle steder i bydelen. De unge bydelsambassadører skal skabe positive aktiviteter og initiativer for og med andre unge i bydelen og arbejde for, at unge mennesker i Vollsmose føler ejerskab til deres bydel.

De konkrete aktiviteter udvikles i samarbejde mellem de unge og relevante aktører. Det kan eksempelvis være enkeltstående aktiviteter som debatarrangementer med aktuelle emner, workshops eller aktiviteter med sport og kultur som omdrejningspunkt. Men det kan også dreje sig om kortere eller længere forløb, hvor de unge for eksempel samarbejder med NGO’ere eller foreninger, der ønsker at etablere aktiviteter i Vollsmose.

Kompetenceudvikling og netværk
Vollsmose Sekretariatet understøtter de unge bydelsambassadører i at organisere og engagere andre samt sikre økonomi til deres aktiviteter, så de også får styrkede kompetencer i forhold til projektstyring og aktivitetsplanlægning. Det giver samtidig de unge vigtige erfaringer og en mulighed for at skabe netværk lokalt, regionalt og nationalt, hvilket kan gøre en positiv forskel i de unges uddannelses- og arbejdsliv.


 

Abdi Raqiib, guide
Egeparken

Jeg har vist gymnasieelever rundt i Vollsmose. Jeg laver frivilligt arbejde, fordi jeg gerne vil tage ansvar og give noget igen. Det er vigtigt at hjælpe andre med at udvide deres horisonter og give dem en større forståelse af vores område.

Ali Hassan, guide
Bøgeparken

Som guide har jeg vist mange forskellige slags folk rundt, fx skoleelever, journalister, eller folk fra virksomheder. Det skaber en konstruktiv dialog, hvor jeg kan bidrage aktivt til at skabe et mere nuanceret billede af Vollsmose.

Amina Bashir, unge fællesskaber
Bøgeparken

Jeg har været med til at lave et læsearrangement på biblioteket, fordi jeg håber at kunne give andre samme læseglæde som jeg har. Jeg har altid selv haft det godt her i Vollsmose, og derfor vil jeg gerne give tilbage og lave noget positivt for området.

Elan Rahman, GAME Playmaker
Bøgeparken

Jeg træner små børn i fodbold, og det er rigtig hyggeligt. Jeg havde noget ekstra tid og spiller også fodbold selv, så det var oplagt for mig at blive playmaker. Det er en rigtig god mulighed at give til børnene, som måske ikke ville spille fodbold, hvis ikke de fik det her tilbud.

Hana Mukhtar Muse Yusuf, GAME Playmaker
Birkeparken

Som playmaker træner jeg børn fra 7-14 år i fodbold. Jeg syntes det lød som et spændende projekt, fordi jeg ikke lavede så meget i min fritid. Nu er jeg med til at give børnene noget at lave i deres fritid, og det er fedt at være med til at gøre en forskel.

Mustafa Abdille, GAME Playmaker
Egeparken

Jeg syntes selv, at basket var svært, dengang jeg startede. Derfor vil jeg gerne være med til at give børnene en god start på træningen. Og så er det fedt at se dem grine og have det sjovt. De elsker sporten lige så meget, som jeg selv.

Razi Irawani, ungefællesskaber
Lærkeparken

Jeg er i gang med at starte et musikstudie op i Vollsmose, hvor de unge kan booke en producer til at rådgive og hjælpe med at skabe musik. Der er mange unge, som drømmer om at blive musikere, og jeg vil gerne hjælpe dem med at realisere den drøm.

Thomas Skov Jensen, guide
Lærkeparken

Alle har forskellige holdninger og fordomme omkring Vollsmose. Jeg er guide, fordi jeg vil gerne vise Vollsmose, som det virkeligt ser ud. Så kan folk se, at området slet ikke er så slemt, som det har ry for.

Qasim Ahmed, unge fællesskaber
Fyrreparken

Jeg er iværksætter og har haft gang i mange forskellige projekter. Da jeg var ny, havde jeg selv brug for en hjælpende hånd, og derfor vil jeg gerne dele ud af min erfaring og tilbyde hjælp. Jeg har et stort netværk, og er lidt en storebror for de unge herude. Jeg kan godt lide at møde nye mennesker og at give uden at forvente noget tilbage.