BORGERREDAKTION

Artikler, billeder og idéer til formater og indhold til Vollsmoses medier kommer i høj grad fra beboerne i Vollsmose. I samarbejde med redaktøren og de øvrige journalister på Vollsmoses medier er de frivillige borgerjournalister og -fotografer med til at sende en avis på gaden cirka hver 14. dag.

Nogle deltager regelmæssigt i mediemøder og byder ind med gode idéer, andre har igennem mange år skrevet artikler og taget billeder. Har du en idé, er du interesseret i at tage billeder eller skrive – eller er du blot nysgerrig på, hvordan Vollsmoses medier fungerer?

Så er du altid velkommen til et mediemøde, til at besøge avisens redaktion i Vollsmose Sekretariatet eller til at kontakte redaktør Signe Lene Christiansen.


 

Amina Daahir, borgerjournalist
Det er fedt at prøve at lave avis, for jeg har altid interesseret mig for at skrive, og vi beboere kan være med til at vise andre sider af Vollsmose. Jeg håber også, at jeg kan bruge det senere, når jeg skal på en videregående uddannelse.

Bushra Abdulahi, borgerjournalist
Som borgerjournalist kan jeg blive bedre til grammatik, til at lytte og til at få en bedre forståelse for andres perspektiver. Man kommer også ud af sin ’comfort zone’, når man skal gå over og snakke med fremmede. Det er lærerigt.

Duaa Abbed, borgerjournalist
Jeg er med, fordi jeg både er interesseret i at blive bedre til at skrive, tage billeder og lave illustrationer. Jeg vil gerne lære en masse - både fagligt og personligt. Og så vil jeg gerne vise sider af Vollsmose, som måske er nye for nogle læsere.

Elena Stefan, borgerjournalist
Jeg er borgerjournalist, fordi jeg interesserer mig for Vollsmose og menneskerne her, og fordi jeg vil være bedre til dansk. Jeg vil gerne være med til at vise de gode sider og nedbryde fordomme ved at fortælle om bydelen på en konstruktiv måde.

Elocho Swedi, borgerjournalist
Jeg har bl.a. skrevet om, hvorfor det er vigtigt at stemme til kommunalvalg. Jeg er borgerjournalist for at udvikle mine skrivekompetencer, og fordi jeg synes, det kræver alle beboeres kræfter at ændre Vollsmoses dårlige ry.

Erling Bendtsen, borgerjournalist
Jeg bidrager med idéer til historier, research, skriver lidt og hjælper ellers til med det praktiske, hvor jeg kan. Jeg er frivillig, fordi Vollsmoses medier er et godt talerør for de mange positive ting, der også foregår i området.

Farah Ayman Ahmad, borgerjournalist
Jeg elsker nyheder og at skrive, og jeg vil gerne være journalist en dag. Derfor er det en god start at være borgerjournalist, hvor jeg kan lære rigtig meget om at skrive. Det er også vigtigt for mig at få de gode sider af Vollsmose frem i lyset.

Fatama Al-Zahraa, borgerillustrator
Jeg er frivillig af tre grunde: Fordi jeg gerne vil dele min tegnekunst med omverdenen. Fordi jeg lærer meget ved at være med, og fordi jeg vil være med til at få de positive budskaber fra Vollsmose ud.

Flemming Falkenberg, borgerfotograf
Jeg har været 'street fotograf' i mange år ved mange forskellige begivenheder, så det var naturligt for mig at blive en del af avisen, da jeg flyttede til Vollsmose, for jeg er en nysgerrige sjæl. Jeg kommer ud i nye situationer som borgerfotograf, får nye vinkler og møder andre mennesker - det er min grundlæggende motivation for at være med. 

Heidi Agergaard, borgerjournalist
Jeg laver blandt andet oversigt over, hvad der sker af aktiviteter og arrangementer i Vollsmose og resten af byen i skoleferierne. Jeg er frivillig, fordi det er en god måde at være opdateret på, hvad der rører sig i området.

Jørgen Gregersen, borgerfotograf
Jeg tager billeder til Vollsmoses medier for at være med til at dække begivenheder og afbilde de positive ting, der sker. Jeg vil gerne være med til at give et andet indtryk af Vollsmose end det, der ellers hersker i medierne.

Khadan Awale, borgerfotograf
Det er interessant at være frivillig på avisen, fordi det er ikke noget, man prøver så tit. Jeg kan udvikle mig personligt, prøve en masse nyt fagligt og udfordre mig selv. For eksempel når jeg skal gå hen til fremmede og snakke og tage billeder af dem.

Metha Aage Maul, borgerjournalist
Det er vigtigt at fortælle de gode historier fra Vollsmose – også de små, fordi de små positive og finurlige episoder i hverdagen betyder rigtig meget.  Af den grund laver jeg i hver avis et ‘Hverdagsglimt’, og derfor er jeg borgerjournalist.

Mette Rørvig, borgerjournalist
Jeg bidrager med idéer og feedback og deltager ofte i redaktionens mediemøder. Jeg er engageret, fordi avisen bidrager med historier, som er vigtige at vise omverdenen, men også internt i Vollsmose.

Rene Agergaard, borgerjournalist
Jeg leverer blandt andet en opskrift til bagsiden i hver avis og præsenterer den med tekst og billede. Jeg tror, at det hjælper at vise omverdenen, at vi beboere er engagerede i vores lokalmiljø.

Safiya Abdulkarim, borgerjournalist
Jeg har altid været interesseret i at skrive, og måske kunne jeg tænke mig at være journalist i fremtiden. Så er det en god idé at være frivillig på den lokale avis for at prøve det. 

Salem Said, borgerjournalist
Jeg er frivillig, fordi jeg ønsker forbedring for området. Jeg vil meget gerne vise, at her også er mange studerende, folk med høje uddannelser og beboere, der deltager i samfundet.

Taibah Ali Ahmad, borgerjournalist og -fotograf
Det er en stor mulighed at være borgerjournalist, fordi vi kan være med til at vise andre sider af Vollsmose. Jeg har prøvet at interviewe, skrive et portræt, dække et pressemøde med byrådet og meget andet. Det er rigtig spændende, og jeg kan bruge erfaringerne i fremtiden.

William Thorup Hansen, borgerfotograf og -journalist
Jeg tager primært billeder - især af de flotte grønne områder. Desuden skriver jeg også engang imellem. Jeg er med, fordi Vollsmose Avisen er med til at give et mere nuanceret billede af, hvordan det er at bo i bydelen.